open-navfaktor-logo
search
Najbolji bh. sportista
Emotivna rođendanska čestitka Amela Tuke: Zahvaljujući tebi zastava moje lijepe BiH zavihorila se na svjetskoj sceni
Italijanski atletski stručnjak Gianni Ghidini bosanskohercegovačkoj javnosti poznat je kao trener viceprvaka svijeta Amela Tuke.
08.05.2020. u 20:40
get url
text

Najbolji sportista naše zemlje u protekloj godini bio je bez premca, iako je imao dobru konkurenciju među bh. sportistima, ipak srebru iz Katara nije mogao niko parirati. Tuka je tako bronzi iz Pekinga pridodao i srebro iz Dohe, a velike zasluge za sjajne Amelove rezultate pripadaju upravo Gianniju Ghidiniju, koji danas slavi rođendan.

Amel Tuka je jako emotivnom porukom svom treneru i velikom stručnjaku čestitao rođendan.

- Teško je pronaći sve riječi kojima bih te opisao kao čovjeka! Kao trener si vrhunski, broj 1 i to svi znaju ali kao čovjek si nedodirljiv, daleko iznad drugih zbog svoje velike ljubavi koju prenosiš na sve oko sebe a posebno na svoje atletičare. Bili smo stranci pa smo jako brzo postali prijatelji, a zatim i porodica jer te danas gledam kao svog drugog oca a ti mene kao svog drugog sina - napisao je Tuka, te dodao:

- Prošli smo mnogo toga zajedno, bio si uz mene u svakoj situaciji, davao mi krila, kritikovao me ali jedno je sigurno, činio si me sve bržim i bržim! Zahvaljujući tebi penjao sam se na najviša postolja svijeta i zastava moje lijepe Bosne i Hercegovine se ponosno vihorila na toj svjetskoj sceni...zato i ja i moja lijepa Bosna i Hercegovina ćemo ti biti zauvijek zahvalni! Mogao bih ovako satima pisati ali znam da bih opet nešto propustio...samo jedno je sigurno...želim ti od srca sve sto i samom sebi! Velik si! Hvala ti za sve! Sretan rođendan treneru!!!

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.