open-navfaktor-logo
search
Hrvatski mediji
Engleski drugoligaš želi Amera Gojaka
Fudbalska sezona u Hrvatskoj je završena, ona klupska, igrači su na mini odmoru i(li) čekaju okupljanja nacionalnih ekipa, a paralelno s tim odvija se i "mercato".
27.05.2022. u 12:04
get url
text

Prema pisanju hrvatskih medija, među fudbalerima Dinama za koje postoje konkretni upiti je Amer Gojak (25).

Reprezentativca BiH, naime, prema pisanju Sportskih novosti, želi West Bromwich Albion, bivši klub Slavena Bilića za kojeg je igrao i Filip Krovinović, a koji se ove sezone nije uspio vratiti u Premier ligu (zauzeo je 10. mjesto u Championshipu, koji broji 24 kluba).

VEZANI TEKST - Oženio se Zmaj: Irma i Amer Gojak blistali, svadba u elitnom sarajevskom restoranu

- Gojak je standardni reprezentativac svoje zemlje (29 nastupa, četiri pogotka) i ne bi imao problema s dobijanjem radne dozvole. Ugovor s klubom iz Maksimira istječe mu 15. juna 2023. godine, Transfermarkt ga cijeni na 2,5 miliona eura, a pretprošlo ljeto, kad je bio posuđen Torinu s pravom prvokupa, otkupna cijena bila je šest miliona eura.

No danas bi ga Dinamo vjerojatno pustio za manje od dva miliona. Odigrao je Gojak nedavno u Šibeniku 200. utakmicu u plavom dresu, prošle sezone imao status igrača u rotaciji, no pitat će se nešto i novog trenera i sportskog direktora, dok oni ne budu potvrđeni, neće nijedan igrač nikud iz Maksimira - pišu mediji u Hrvatskoj.

Ono što je sigurno, Gojaka u junu s BiH očekuju utakmice Lige nacija protiv Finske (4. juna), Rumunijom (7. juna), Crnom Gorom (11. juna) i još jedna protiv Finske (14. juna). Tada bi tek dobio ljetni odmor, na klupske pripreme se vjerovatno ne bi vraćao do 1. jula, kao ni ostali reprezentativci.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.