Staro pravilo

Engleski klubovi vraćaju tribine za stajanje?

Objavljeno: 30.08.2018. u 16:28

Navijačima na Otoku ponovo bi trebalo biti omogućeno da utakmice prate sa tribina za stajanje koje su ukinute 1989. godine

Navijači u Engleskoj ponovo će utakmice pratiti sa tribina za stajanje

FOTO: EPA / PETER POWELL

Fudbalski savez Engleske najavio je mogućnost da se na engleske stadione vrate stajaća mjesta.

Ovu informaciju u četvrtak je potvrdio FA, a vlada Velike Britanije već ovoga ljeta sprovela je nezavisnu istragu koja je vezana za mogućnost ponovnog uvođenja stajaćih mjesta na stadionima u Engleskoj.

- Fudbalski savez Engleske podržava zahtjev ministrice za sport Tracey Crouch iz juna ove godine - navodi FA u svom saopćenju objavljenom danas te dodaje:

- Klubovi i lige trebali bi donijeti odluku da li će navijačima ponuditi stajaća mjesta na stadionima. Kako je naglašeno svi sigurnosni uvjeti su trenutno ispunjeni.

Od navijačke tragedije koja se desila na Hillsboroughu 15. aprila 1989. godine, kada je u susretu FA Cupa između Liverpoola i Nottingham Foresta poginulo 96 navijača, na stadionima engleskih klubova bila su dozvoljena isključivo sjedeća mjesta.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije