Fudbalski savez Crne Gore večeras tačno u ponoć obavijestio je fudbalsku i sportsku javnost da Ljubiša Tumbaković više nije selektor nacionalnog A tima, javlja Anadolu Agency (AA).

Odmah nakon završetka meča između Crne Gore i Kosova, koji je završen neriješeno 1:1, održana je sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Crne Gore, uzrokovana dešavanjima unutar i oko A reprezentacije uoči utakmice 3. kola kvalifikacija za EURO 2020. 

Članovi Izvršnog odbora donijeli su jednoglasnu odluku o smjeni dosadašnjeg selektora nacionalne selekcije zbog odluke da ne vodi ekipu na pomenutoj utakmici. 

Također, Izvršni odbor je odlučio da nacionalni tim na utakmici protiv Češke sa klupe predvodi tandem Miodrag Džudović i Dragoje Leković. 

Članovi Izvršnog odbora izrazili su ogromno žaljenje što su pritisci iz pojedinih krugova učinili da u ovom važnom meču za nacionalni tim ne nastupe Filip Stojković i Mirko Ivanić i što su nesportske stvari u ovom slučaju pobijedile fudbal i sport.

Podsjećamo, dosadašnji selektor Tumbaković i fudbaleri Crvene zvezde Marko Ivanić i Filip Stojković, koji su rođeni u Srbiji, ali nastupaju za Crnu Goru prethodnih dana su bili izloženi pritiscima od strane navijačkih grupa iz Beograda, kako ne bi nastupili na meču protiv Kosova.

Tumbaković je reprezentaciju Crne Gore predvodio od februara 2016. godine.