open-navfaktor-logo
search
Predsjednik Turske
Erdogan: Odbacujemo nepravedni stav UEFA-e prema reprezentaciji Turske
Turski predsjednik istakao je da UEFA ne bi trebala dopustiti da se pogrešnim odlukama sport još više politizira
07.11.2019. u 10:27
get url
text

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan je izjavio da UEFA ne bi trebala dopustiti da se pogrešnim odlukama sport još više politizira

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan je izjavio da njegova zemlja odbacuje nepravedni stav Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) prema reprezentaciji Turske i turskim klubovima, javlja Anadolu Agency (AA).

- Turska odlučno odbacuje diskriminatorski, nepravedni i politički stav UEFA-e prema našoj fudbalskoj reprezentaciji i prema našim klubovima - poručio je Erdogan u obraćanju novinarima na aerodromu u Ankari prije posjete Mađarskoj.

Istakao je da UEFA ne bi trebala dopustiti da se pogrešnim odlukama sport još više politizira.

- Kada se radi o Turskoj i turskim sportistima onda se mijenjaju pravila. To govori da UEFA što prije treba ispraviti ovu grešku. Ne bi trebali dopustiti da se pogrešnim odlukama sport još više politizira - rekao je Erdogan te dodao da su turski sportisti u inostranstvu izloženi linču.

- Sportisti koji predstavljaju našu zemlju u inostranstvu nakon operacije "Izvor mira" suočavaju se sa sistematskom kampanjom linča - kazao je Erdogan, napominjući da takvi postupci nisu u skladu sa zakonom.

- Kvalifikovati iskazivanje solidarnosti turskih sportista sa turskim vojnicima kao provokativno političko ponašanje nije samo dvostruki standard nego i očito bezakonje - dodao je.

Turski igrači u svim sportovima, posebno u fudbalu, salutiranjem na mečevima su iskazivali podršku turskim vojnicima u operaciji "Izvor mira" u Siriji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.