open-navfaktor-logo
search
Prognoza
Evo kakvo nas vrijeme očekuje danas i za vikend
Danas će u našoj zemlji biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima lokalnih pljuskova može biti na području Hercegovine.
10.09.2021. u 07:46
get url
text

Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C, na jugu zemlje do 30°C.

Biometeorološka prognoza je povoljna. Uz stabilnije vremenske prilike i sunčane intervale, meteoropati i hronični bolesnici u manjoj mjeri će osjećati tegobe. U centralnim i istočnim područjima zemlje, usljed mjestimično dužeg zadržavanja magle, kod osjetljivijih osoba moguće su slabije poteškoće. Tokom jutra će biti malo svježije, čemu bi trebali posvetiti pažnju i slojevito se odjenuti.

U subotu će u Bosni i Hercegovini biti pretežno sunčano prijepodne. Umjereno povećanje oblačnosti u drugoj polovini dana. U poslijepodnevnim satima kratkotrajnih lokalnih pljuskova može biti na području Hercegovine, zapada i jugozapada Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30°C.

U nedjelju se prognozira pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između osam i 13°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30°C.

U ponedjeljak u Bosni većinom se prognozira pretežno sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30°C, na jugu zemlje do 32°C.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.