Jutros je najniža temperatura zraka izmjerena na Bjelašnici i Ivan-sedlu, nula, dok je najtoplije bilo u Neumu, 12 stepeni. U Sarajevu su izmjerena tri stepena Celzijusa.

Danas će u BiH preovladavati oblačno vrijeme s kišom, a na planinama sa snijegom. Intenzivnije padavine u Hercegovini. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od tri do devet, na jugu do 12 stepeni, prognoza je meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine.

U Sarajevu se očekuje oblačno vrijeme sa kišom. Temperatura zraka oko četiri stepena.

U ponedjeljak se očekuje oblačno vrijeme s kišom. Na planinama sa snijegom. Poslije podne prestanak padavina na zapadu, jugozapadu Bosne i u većem dijelu Hercegovine. Vjetar slab sjeverni. Jutarnja temperatura od jedan do sedam, na jugu do devet, a dnevna od tri do osam, na jugu od devet do 14 stepeni Celzijusa.

U utorak se očekuje pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i dio prijepodneva kiša se očekuje u centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od dva do sedam, na jugu do 10, a dnevna od sedam do 13, na jugu do 16 stepeni Celzijusa.

U srijedu u Bosni očekuje se pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne slaba kiša ili rosulja je moguća na sjeveru i sjeverozapadu Bosne. U Hercegovini prije podne uglavnom sunčano uz umjerenu oblačnost, a poslije podne porast naoblake. Jutarnja temperatura od dva do osam, na jugu do 11, a dnevna od sedam do 13, na jugu do 17 stepeni Celzijusa.

U četvrtak se očekuje oblačno vrijeme. Tokom dana slabe padavine na istoku Bosne. Jutarnja temperatura od nula do pet, na jugu do devet, a dnevna od pet do 11, na jugu do 15 stepeni Celzijusa.

Kolovoz u Bosni i Hercegovini jutros je pretežno mokar ili vlažan, a iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK) vozačima su skrenuli pažnju na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Na svim dionicama savjetovali su maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.