Visina snijega u 7 sati: Bjelašnica 125 cm, Ivan-sedlo tri cm.

Sutra, 2. januara, u Bosni i Hercegovini će biti pretežno oblačno vrijeme. Slabija kiša se očekuje uglavnom na području Hercegovine. Tokom noći na nedjelju širom zemlje će biti padavina. Vjetar umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Povremeno jaki udari juga su mogući na području Hercegovine, centralnim, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i tri, a na jugu zemlje do osam, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između šest i 10, na jugu zemlje do 13 stepeni.

Za nedjelju, 3. januara, predviđa se da će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana u Hercegovini sa slabijom kišom. U Bosni povremeno slabije padavine. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između jedan i pet, a na jugu zemlje do devet, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između pet i devet , na jugu zemlje do 12 stepeni.

U ponedjeljak, 4. januara, u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno. Lokalno može padati slaba kiša. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između jedan i pet, a na jugu zemlje do osam, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između tri i sedam, na jugu zemlje do 11 stepeni, prognoza je  Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.