U Bosni će padati slab snijeg, a u Hercegovini slaba kiša. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između nula i četiri, na jugu zemlje od devet do 13 stepeni.

Biometeorološke prilike će biti promjenjive. Nakon tmurnog i hladnog prijepodneva u većem dijelu zemlje, tokom dana će se djelimično popraviti, potom sa približavanjem noći, opća slika će ponovo biti lošija. Poželjno je umanjiti aktivnosti. Učesnicima u saobraćaju se sugeriše opreznija vožnja.

U srijedu će biti pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne lokalno slaba kiša u Hercegovini, a ponegdje na sjeveru i sjeverozapadu Bosne kiša ili susnježica. Poslijepodne i tokom noći u nizinama Bosne kiša, u višim područjima i na planinama snijeg, a u Hercegovini kiša.

Jutarnja temperatura zraka od minus dva do tri, na jugu od šest do 10, najviša dnevna od jedan do šest, na jugu zemlje od sedam do 12 stepeni.

U četvrtak će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne kiša se očekuje na sjeveru, sjeverozaopadu i sjeveroistoku Bosne. Poslijepodne i dio noći padavine u većem dijelu zemlje. U nizinama će padati kiša, a u višim područjima i na planinama susnježica ili snijeg. Najviša dnevna od dva do osam, na jugu zemlje od 11 do 15 stepeni.