open-navfaktor-logo
search
Društvene mreže
Facebook lansirao platformu za samce, pomaže u pronalasku partnera
Facebook je danas lansirao "Facebook Dating" na području Europe kako bi pomogao ljudima u potrazi za smislenim, dubljim vezama koje se temelje na stvarima koje su im zajedničke, poput interesa, događaja ili grupa.
22.10.2020. u 17:59
get url
text

Facebook je objavio da je proširio svoju uslugu upoznavanja partnera online i za područje Europe, nakon nešto više od godinu od pokretanja istog projekta u SAD-u.

Pandemija koronavirusa otežala je upoznavanje i pronalaženje partnera zbog izolacije i mjera socijalnog distanciranja. To ljudima koji su sami teško pada pa je ova mogućnost nešto što će mnoge razveseliti.

Platforma "Facebook Dating" dizajnirana je tako da korisnicima ove popularne društvene mreže pomogne pronaći kompatibilne partnere kroz zajedničke interese, događaje i grupe. Oni koji žele koristiti ovu uslugu na njihovoj aplikaciji - moraju napraviti Facebook profil za upoznavanje.

Jednom kada se registriraju, korisnici imaju priliku dijeliti lične priče na svom profilu za upoznavanje, kao i priče sa svog glavnog Facebook ili Instagram računa.

Tu se nalazi i zanimljiva opcija "Secret Crush" koja omogućava korisnicima da odaberu devet Facebook prijatelja ili Instagram pratitelja koji ih zanimaju. Ukoliko ih neko od tih ljudi odabere kao svoju simpatiju, dolazi do podudaranja i veće su šanse za romansu.

U Facebook kažu kako su u procesu "nadogradnje" koja će samcima, koji su kompatibilni na Facebook Datingu, omogućiti video chat, prenosi cnbc.com.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.