open-navfaktor-logo
search
Lovci na ljubav
Facebook uvodi opciju za udvaranje, sa tajnim paralelnim profilom
Svi koji odluče pronaći partnera posredstvom ove usluge na Facebooku imat će zaseban profil
12.09.2019. u 08:31
get url
text

Facebook od prošle sedmice ima svoju opciju za udvaranje. Riječ je novoj usluzi Facebook Dating, koja je trenutno dostupna u SAD-u i još 19 zemalja, a u Evropi se očekuje naredne godine.

Svi koji odluče pronaći partnera posredstvom ove usluge na Facebooku imat će zaseban profil i sve što budu radili preko njega ostat će u Facebook Dating tabu, odnosno neće biti podijeljeno s ostatkom društvene mreže.

Izuzetak je ako odaberete "tajnu simpatiju" među svojim prijateljima na Facebooku, jer ako je neko od njih napravio isto i tajne simpatije se poklope, stiže im notifikacija.

Facebook Dating zapravo izgleda poput većine aplikacija za pronalazak partnera koje su već dostupne, poput Tindera, Badooa ili OkCupida. Ako napravite profil za online udvaranje, identificirate se spolom, odaberete koga želite upoznati (kojeg spola) te odaberete grad u kojem ste trenutno, kako bi sistem mogao lakše predložiti slobodne osobe u blizini, Facebook će vam predložiti i korisnike za dating na temelju vaših interesa, lokacije i drugih podataka koje ta društvena mreža već zna o vama. To znanje jedna je od mnogih prednosti koju Facebook ima nad konkurencijom, poput Tindera, prenio je Jutarnji.

Sigurnost i zaštita podataka, tvrde iz Facebooka, za njih će biti apsolutni prioritet kod tog proizvoda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.