Dobio kuću

Fahrudin Muminović, koji je kao dječak preživio strijeljanje: Moj život tek sada počinje

Objavljeno: 13.12.2019. u 12:11

Osjećaj je neopisiv i zbog toga moram zahvaliti svim ljudima koji su me učinili sretnim, kaže Muminović

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i direktor Međunarodnog foruma solidarnosti EMMAUS Hamzalija Okanović uručili su danas ključeve novog stambenog objekta Fahrudinu Muminoviću iz Bratunca.

Ministarstvo i MFS EMMAUS podržali su izgradnju doma za Muminovića koji je kao sedmogodišnjak bio zarobljen, a preživio je i strijeljanje tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu.

- Dugo sam čekao ovaj trenutak, moj život tek sada počinje. Osjećaj je neopisiv i zbog toga moram zahvaliti svim ljudima koji su me učinili sretnim - kazao je Muminović koji je dočekao goste u novoizgrađenom objektu.

Ministar Ramić kazao je da je u pitanju još jedna uspješna saradnja Ministarstva, EMMAUS-a i određenog broja privrednika koja je rezultirala srećom porodice Muminović.

- Važno je da nadolazeće hladnije dane Fahrudin dočeka u toplom domu kojeg od danas zove svojim - istaknuo je Ramić kazavši da Muminović, čija je životna borba vrijedna svake pažnje, sada počinje novi i ljepši život.

Direktor Okanović također je naglasio dobru dugogodišnju saradnju s Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica na mnogim projektima realiziranim u povratničkim sredinama, ali kaže da ovaj projekat ima posebnu težinu, s obzirom na sve okolnosti koje su pratile porodicu Muminović.

Fahrudin Muminović javno je govorio o strahotama koje su ga zadesile 1995. godine, prvobitno pred Haškim tribunalom, a potom je svoju priču podijelio s javnošću, saopćeno je danas iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije