Nastavak turneje

Faktor saznaje: Čola priprema spektakl pod Bijelim brijegom, kraj turneje u Sarajevu na proljeće 2020. godine

Objavljeno: 17.01.2019. u 13:05 Autor: D. Zeba

Turistički radnici sa Bjelašnice i Jahorine žele organizirati spektakl Zdravka Čolića. Ipak, prema posljednjim informacijama to se neće desiti osim ako ne dođe do nekog velikog preokreta

Zdravko Čolić spada u red najvećih muzučkih zvijezda na Balkanu, tako da fanovi širom regiona sa nestrpljenjm čekaju informacije o novim koncertima.

Prvi spektakl u 2019. godini Zdravko Čolić održat će 2. februara u Herceg Novom, gdje će otvoriti jubilarni 50. Praznik mimoze.

Čola ima fanove svih generacija, a drugi koncert u godini pred nama imat će u Ljubljani i to u dvorani "Stožice". Većinu njegove publike čine pripadnice ljepšeg spola, a žene u Austriji sigurno će biti sretne što je muzička legenda koncert u dvorani "Marx Halle" zakazala za 9. mart. Organizator je Fikret Vukalić Fantom, koji već godinama u Austriji organizira koncerte Čolića, Dine Merlina, Gorana Bregovića...

I armija fanova u Bosni i Hercegovini sa nestrpljenjem očekuje informacije o koncertima u našoj zemlji. Kako Faktor saznaje gotovo je sigurno da će Čola u 2019. nastupati u Mostaru, a postoji ideja i o koncertima u zeničkoj Areni i Trebinju.

- Prema planovima za 2019. godinu u julu ili augustu Zdravko bi trebao pjevati Pod Bijelim brijegom. U opticaju je nekoliko termina, a to će zavisiti od utakmica Zrinjskog u evropskim takmičenjima. Isti problem menadžment muzičke zvijezde ima i oko koncerta na Marakani. Čola je odlučio da ove godine ponovo pjeva na najvećem stadionu u Srbiji, ali termin još nije poznat. Nastup u Zenici je sve izvjesniji, a u Trebinju bi trebao nastupiti na manifestcaiji koja se organizira povodom rođendana ovog grada i trenutno se oko njega pregovara - kaže naš izvor blizak legedarnom pjevaču.

Kako nam je otkrio sagovornik Čola je imao nekoliko ponuda i za koncert u Sarajevu u 2019. godini, ali od njih najvjerovatnije neće biti ništa.

- Posljednjih godina postao je trend da na našim olimpijskim planinama nastupaju brojna poznata muzička imena iz regiona, a turistički radnici sa Bjelašnice i Jahorine žele organizirati spektakl Zdravka Čolića. Ipak, prema posljednjim informacijama to se neće desiti osim ako ne dođe do nekog velikog preokreta. Čola je u Sarajevu započeo turneju „Ono malo sreće“ i u rodnom gradu na centralnom novogodišnjem dočeku premijerno izveo pjesme sa svog petnaestog studijskog albuma. Njegova ideja je da novi koncert u Sarajevu bude u oktobru ili novembru ove godine ili na proljeće 2020. U Sarajevu je počela turneja i Čola želi da se tu i završi ova priča - kaže naš izvor.

Na njegovim koncertima u našoj zemlji u organizacijskom timu redovno se nalazi i Haris Čolić, bratić legendarne zvijezde, koji je prije nekoliko godina sa Zlatkom Arslanagićem Harbetom otvorio firmu „Pirpa“ koja u Sarajevu ima nekoliko ugostiteljskih objekata. Haris je na koncertima zadužen za „logostiku“ odnosno brine o jelu i piću na koncertima svog amidže, ali i brojnih događaja kao što su „Sarajevo Beer Fest“, „Zmajevo Gnijezdo“...

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije