open-navfaktor-logo
search
Velež - Borac
Faktor saznaje: Kontrolor iz Trebinja "oborio" najboljeg bh. sudiju Irfana Peljtu
Radoslav Vukasović, nekadašnji premijerligaški sudija iz Trebinja, koji sada obavlja funkciju kontrolora suđenja, "oborio" je Irfana Peljtu, najboljeg bh. sudiju, potvrđeno je za Faktor iz FSBiH.
11.03.2021. u 14:40
get url
text

VEZANI TEKST - Šta je Zoran Rebac napisao u ostavci: Atmosfera je naelektrisana, često nekorektna, pa i svađalačka

Sarajlija sa FIFA značkom, koji uživa veliko povjerenje Evropske fudbalske federacije (UEFA), za suđenje na utakmici Velež - Borac dobio je ocjenu 7,4.

Iako gosti, zvanično, nisu imali zamjerki na njegovu arbitražu, za razliku od utakmice ovih timova u prvom dijelu sezone na kojoj je Miloš Gigović dijelio nepravdu (nakon dosta bure dobio je 7,5 i suspendovan je), na kraju je Peljto prošao gore.

Navodno, Vukasović je zbog pritiska određenih ljudi bliskih čelnicima fudbala u entitetu RS bio primoran da "obori" Peljtu, kako bi se najbolji sudija BiH izjednačio sa Gigovićem. Nezvanično, arbitru iz Sarajeva zamjereno je što nije dosudio jedanaesterac za Borac (navodni prekršaj nad Ziljkićem), a uz to na teret mu se stavlja i činjenica da nije isključio Dejana Bosančića, fudbalera Borca, koji je u 37. minuti nakon prekida šutirao loptu, pa su domaći tražili drugi žuti, odnosno crveni karton.

Pokušali smo dobiti komentar od Vukasovića, ali nam je, nakon što smo mu se predstavili, uz kratak komentar "ne smijem ništa da komentarišem", neljubazno, prekinuo vezu.

Istina, Vukasovićevu ocjenu još nije potvrdio Komitet za sudije i suđenje FSBiH, a kako saznajemo postoji mogućnost da ona bude promijenjena...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.