Osipanje partije

Faktor saznaje: SDP ostaje bez pet federalnih zastupnika

Objavljeno: 26.08.2019. u 16:04 Autor: J. B.

Kako saznajemo, zastupnici SDP-a Hasan Muratović, Mile Atlagić, Meliha Bijedić, Zlatko Ercegović i Nedžad Šečić danas su potpisali obavijest da napuštaju Klub zastupnika SDP-a

FOTO: Arhiva

Na pomolu je formiranje kluba nezavisnih zastupnika u Zastupničkom domu FBiH, koji će činiti članovi Socijaldemokrata (SD) BiH, partije koja će zvanično biti formirana 7. septembra u Tuzli, saznaje Faktor iz pouzdanih izvora unutar SD BiH.

Kako saznajemo, zastupnici SDP-a Hasan Muratović, Mile Atlagić, Meliha Bijedić, Zlatko Ercegović i Nedžad Šečić danas su potpisali obavijet da napuštaju Klub zastupnika SDP-a te prelaze u nezavisne zastupnike. Ova obavijet će vrlo brzo biti predata predsjedavajućem Zastupničkog doma FBiH.

Kako saznajemo, oni su također potpisali dokument u kojem najavljuju formiranje kluba nezavisnih zastupnika, koji će, za sada, činiti njih pet.

Socijaldemokrati BiH čine vlast u Tuzlanskom kantonu, a u Kantonalnoj skupštini imaju dva zastupnika.

SDPBiH trenutno u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH ima 16 zastupnika, a ako se ostvari najava o formiranju novog kluba, ostat će ih 11.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije