open-navfaktor-logo
search
604. igračica svijeta
Fantastičnim videom alžirska teniserka odgovorila škrtom Austrijancu
Alžirska teniserka Ines Ibbou našla se u centru pažnje zbog poruke koju je poslala Austrijancu Dominicu Thiemu.
12.05.2020. u 13:54
get url
text

Naime, trenutno treći igrač sa ATP liste odbio je donirati novac fondu za pomoć slabije rangiranim igračima i zbog toga se našao na udaru javnosti, ali i kolega i kolegica.

Thiem ne želi da donira novac jer smatra da se većina tenisera ponaša neprofesionalno i da im tenis nije na prvom mjestu.

Alžirka je snimila prilično dirljiv video koji je obišao cijeli svije, a u kojem navodi da ova neočekivana kriza pokazuje kakvi su ljudi ustvari.

Trenutno 604. igračica sa WTA liste kroz video je odgovorila škrtom Austrijancu.

- Zapitala sam se nakon tvoje izjave kakav bi mi život bio i karijera, da sam na tvom mjestu. Zamišljala sam kako bi bilo da su mi teniski treneri roditelji, dok sam ja odrastala u predgrađu Alžira sa roditeljima koji nemaju veze sa tenisom. Ipak, ne biramo gdje smo rođeni, pa ne krivim tebe za to. Blagoslovljena sam što sam imala takve roditelje i ne bi ih mijenjala ni za šta na svijetu. Da li si znao da u Alžiru ne postoje turniri za juniore i nijedan profesionalni turnir, kao i nijedan profesionalni trener? - upitala je Ibbou Austrijanca, a zatim nastavila:

- U mojoj državi nije lako biti sportista kao što sam ja. Ne postoji nijedna dvorana u čitavoj državi, u kojoj može da se igra tenis. Ako sedam dana pada kiša, bekhend vježbam u teretani. Pričaš o sponzorima? Oni ne postoje u Alžiru. Da sam ja bila dio tvog magičnog svijeta, privukla bih veliki broj sponzora - žestoko je Ibbou odgovorila Thiemu.

Alžirka je još nekoliko pitanja ostavila za kraj.

- Kako je to kada imaš trenera koji ti pomaže? Ličnog trenera? Fizioterapeuta? Psihologa? Posvećen stručni štab? Teren bi trebalo da odluči o mojoj karijeri, a ne finansije. To nije fer. Uspjeli smo da preživimo bez tvog novca do sada, pa ćemo uspjeti i bez njega – niko te ni za šta nije pitao - zaključila je Ibbou.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dear Dominic, Your last words were hurtful to say the least, the reason why i decided to write you this open letter. Hopefully you’ll change your mind about me and many of us sharing the same situation after watching this video. Don’t get me wrong, i don’t blame you for what you are or this current situation because after all, it’s mainly up to national and international federations to look after tennis family and sort out difficulties, for the sake of this sport. But this answer is a way to bring light to our situation and maybe also protecting our integrity... Our voice deserve to be heard also... Thanks for those who helped me put my anger into words, and words into images @players_voice @tennistv @tennischannel @tennislegend @tennis.reporter @behindtheracquet @itf__tennis @wta @atptour @tennismagazinefrance @functionaltennis @wearetennis @playersvsitf @rafaelnadal @djokernole @k1ngkyrg1os @rogerfederer @andymurray @patrickmouratoglou @serenawilliams @onfiresports @dreddy_ja @onsjabeur @ajplus @lequipe @lemondefr @washingtonpost @athlete365 @olympicchannel @qatartennis @rafanadalacademy @ajplusfrancais @remi_physiosport @selimasfar @adelaref @gym_factory_casablanca @bonbinodz @keeponrizing @adleneg17 @bbcsport @skysports @beinsports_fr @beinsports @espntenis @worldteamtennis @welovetennisofficiel

A post shared by Ines Ibbou (@ines_ibbou) on

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.