open-navfaktor-logo
search
Predsjednik OSBiH
Fatić za Faktor: Mislim da će odbojka u BiH ugledati svjetlo dana
Pobjedom nad Latvijom ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine prvi put u svojoj historiji izborila je učešće na Evropskom prvenstvu koje se ove godine održava u četiri zemlje (Srbija, Hrvatska, Bugarska i Rumunija).
15.05.2021. u 22:24
get url
text

Iako je do kraja kvalifikacija ostala još jedna utakmica, sutra protiv Slovenije, kojai nema veliki rezultatski značaj, u taboru naše reprezentacije može se osjetiti veliko zadovoljstvo.

VEZANI TEKST - Odbojkašice BiH prvi put u historiji izborile plasman na Evropsko prvenstvo

- Nisam zadovoljan, već sam presretan. Ostvario sam svoj cilj u mom mandatu. Mislio sam da ću to učiniti u prošlom, kada smo kvalifikacije igrali u Lukavcu, ali moram reći da sam ponosan na ove djevojke. Posebno sam sretan jer su se sve odazvale pozivu selektora - kazao je za Faktor predsjednik OSBiH Alija Fatić.

Prvi čovjek saveza kaže kako su odmah nakon utakmice stigle čestitke iz CEV-a (Evropska odbojkaška federacija), ali iz saveza susjednih zemalja, te kompletnog Balkana.

- Moram vam reći da je ova večerašnja predstava bila fenomenalna - hvalio je Fatić partiju izabranica selektora Stevana Ljubičića.

Predsjednik OSBiH tvrdi kako će ovaj uspjeh pokrenuti mnogo toga.

- Mislim da će odbojka u BiH ugledati svjetlo dana i da će nakon ovoga krenuti uzlaznom putanu. Iskreno se nadam da će ova djeca u budućnosti imati bolji tretman - poručio je Fatić.

O tome da li će nam se i u budućnosti dešavati da igračice rođene u BiH igraju za druge zemlje, Fatić kaže:

- U vrijeme kada se to dešavalo nije kako treba bilo reprezentacije, a nije bilo ni uvjeta. Sada smo uspostavili sistem, mi se pitamo... Budite sigurni da toga više neće biti. A i znam što me to pitate, a i zbog kojih igračica.

Fatić je sve sam otkrio da ima jednu veliku želju...

- Sada kada smo se plasirali na EP moja najveća želja je da u finalu ili polufinalu igraju sestre, jedna protiv druge - kazao je Fatić za kraj.

Jasno aludirao je na duel sestara Bošković, Dajane, koja nastupa za Bosnu i Hercegovinu i Tijane koja igra za Srbiju, a koja je večeras bila podrška našoj selekciji u Gradskoj areni "Husejin Smajlović".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.