open-navfaktor-logo
search
Trener Sarajeva
Feđa Dudić: Ekipa je klapa, svlačionica zdrava, protiv Iskre imam dva prioriteta
Fudbaleri Sarajeva prvu utakmicu pod palicom novog trenera Feđe Dudića odigrat će u četvrtak na Koševu protiv Iskre iz Danilovgrada.
21.06.2022. u 12:41
get url
text

Strateg Bordo tima najavio je utakmicu. Govorio je i o utiscima u prvoj sedmici priprema.

- Krenuli smo sada u drugu sedmicu priprema. Sigurno da sam neko moje shvatanje fudbala htio da prenesem na igrače, kako ja vidim igranje fudbala i kako bi trebao FK Sarajevo da igra. Sigurno kroz fizičku spremu da je to bio fokus. Već od prve sedmice smo počeli da radimo na nekim taktičkim stvarima i to ćemo već probati da primjenimo u prvoj utakmici.

Zaista moram pohvaliti momke, sigurno je da se trude i da rade. Znam da im nije lako jer je drugačiji način treniranja u odnosu na ono što su oni radili u proteklih godinu-dvije. Ali kažem opet voljni momenat, htijenje i zalaganje je zaista na jako visokom nivou - rekao je Dudić, objasnivši kako su se uklopile novalije:

- Jako dobro. Vidim da su klapa i mislim da ćemo sigurno biti tim, jedna zdrava svlačionica. Mislim da je to prvi preduvjet za postavljanje dobrog rezultata. Zasad je sve ok i od njih želim da vidim na terenu kada krenu utakmice sve ono zbog čega su oni došli i zbog čega su tu i zbog čega smo ih mi na kraju krajeva odabrali.

Odgovorio je i na pitanje sta očekuje od utakmice protiv FK Iskra, šta mu je bitno da vidi i na šta će staviti fokus - na rezultat ili igru ekipe?

- Prije svega, na igru i htijenje ekipe. Jednostavno, moj fokus će biti, a sigurno će to i navijači primijetiti, da moramo imati bolju reakciju po izgubljenoj lopti. Mislim da je to ono što je ekipi nedostajalo i to je ono što traže navijači, da želiš u svakom momentu da daš sve od sebe. Kroz jedan dobar posjed i tranziciju po izgubljenoj lopti, sigurno je da će u ovoj utakmici to biti dva prioriteta. Da promijenimo ono što Sarajevo nije imalo u prošloj sezoni.

Ovim putem pozivam navijače da dođu na tu prvu utakmicu, da podrže momke i daju podršku. Sigurno će biti zadovoljni jer vidjet će se jedan zaokret, prije svega, u odnosu i htijenju na terenu i volji. Sigurno je da će biti zadovoljni - kazao je Dudić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.