open-navfaktor-logo
search
Trener Veleža
Feđa Dudić o porazu od Elfsborga i tragičaru Tariku Isiću
Fudbaleri Veleža eliminisani su iz UEFA Konferencijske lige ubjedljivim porazom od švedskog Elfsborga.
12.08.2021. u 23:08
get url
text

Nakon remija u prvom susretu u Borasu, Šveđani su večeras na Grbavici, u revanš-meču trećeg pretkola slavili sa 4:1.

Feđa Dudić, trener Rođenih, nije mogao biti zadovoljan zbog eliminacije, ali je istakao kako je ponosan na svoje izabranike.

- Falio nam je pogodak prvom poluvremenu. Tokom pauze u svlačionici uvjeravao sam igrače da rezultat nije realan. Mislili smo da možemo, da ćemo početkom drugog dijela zabiti pogodak. Onda smo primili i treći gol i sve je bilo jasno - kazao je Dudić, dodavši:

- Drago mi je da smo postigli bar jedan pogodak. Bajka je završena. Osvjetlali smo obraz. Imali smo veliku podršku svih ljudi. Navijači su pokazali da vole klub i u dobru i u zlu. Bili su za 10 večeras, ali mi smo podbacili - kazao je Dudić.

Govorio je i o Tariku Isiću, čije su greške kumovale visokom trijumfu Šveđana.

- Mogao sam ga zamijeniti na poluvremenu, ali ga nisam mogao vaditi u trećoj minuti. Do poluvremena imao je dvije tri dobre lopte. Poslije je već bilo kasno. Da sam mogao mijenjati na poluvremenu, mogao sam. Nećemo sve svaljivati na njega. Da je imao loš dan, imao je, ali kada gubimo, gubi cijela ekipa - naglasio je Dudić.

Velež se sada okreće obavezama u domaćem prvenstvu.

- Moram prespavati, sve se brzo dešavalo. Sve je išlo tako da nemaš kada ni spavati. Slijedi nam Sloboda u nedjelju. Probat ćemo se odmoriti do nedjelje. Moramo se u prvenstvo vratiti pobjedama, a onda ćemo iza ponedjeljka imati jednu sedmicu za rad - kazao je Dudić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.