open-navfaktor-logo
search
Evropsko prvenstvo
Fenomenalni Bosanac u dresu Turske osvojio 40 poena i postavio novi rekord
Adis Lagumdžija koji je rođen u BiH tako je izbio na prvo mjesto prema broju osvojenih poena na jednoj utakmici ovogodišnjeg EP-a
19.09.2019. u 16:04
get url
text

Poslije pet setova igre odbojkaška reprezentacija Turske poražena je od Finske u meču petog kola grupe C Evropskog prvenstva. Turska selekcija prokockala je vodstvo od 2:1, pa će se kao trećeplasirani tim grupe C za plasman u četvrtfinale boriti protiv Italije.

Utakmicu koja je odigrana u dvorani Stožice obilježio je korektor reprezenatacije Turske Adis Lagumdžija. Odbojkaš koji je prije dvije godine ponio epitet MVP-a Evropskog prvenstva za juniore u meču protiv Finske osvojio je nevjerovatnih 40 poena od ukupno 105 poena koliko je njegova selekcija osvojila u ovom susretu.

Lagumdžija koji je rođen u Bosni i Hercegovini tako je izbio na prvo mjesto prema broju osvojenih poena na jednoj utakmici ovogodišnjeg kontinentalnog šampionata, a najefikasniji do sinoć bio je Nikola Gjorgiev iz Bjelorusije sa 37 poena.

Fenomenalni nastup Lagumdžiji je donio i mjesto među najboljim pojedincima sedmog dana na Evropskom prvenstvu koje se održava u Belgiji, Francuskoj, Holandiji i Sloveniji.

Utakmica osmine finala između Turske i Italije na programu je u subotu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.