open-navfaktor-logo
search
ZOI '84
Fešta na Bjelašnici koštala je 120.000 KM, iznos plaćen "Kamarad produkciji" iz Beograda
ZOI '84 je pregovarao samo sa jednim ponuđačem, koji je ponudio i "najnižu cijenu", navodi se u dokumentaciji u Agenciji za javne nabavke.
16.12.2019. u 16:27
get url
text
get url
text

Feštu kojom je jučer ozvaničeno otvaranje zimske sezone na Bjelašnici i Igmanu Kantonalno javno preduzeće ZOI '84 Sarajevo platilo je 120.000 KM. 

Organizacija događaja povodom otvaranja ski sezone 2019/20 - Babin do, Bjelašnica 15. decembra 2019, kako stoji u ugovoru, povjerena je "Kamarad produkciji" iz Beograda.

ZOI '84 je pregovarao samo sa jednim ponuđačem, koji je ponudio i "najnižu cijenu", navodi se u dokumentaciji u Agencije za javne nabavke. 

Navodi se kako su razlozi za primjenu "Pregovaračkog postupka bez objavljivanja obavještenja o nabavci", odnosno raspisivanja javnog poziva, sljedeći: 

-S obzirom na djelatnost koju obavlja Ugovorni organ KJP ZOI’84 OCS d.o.o. svake godine predviđeno je tradicionalno otvaranje ski sezone na Bjelašnici. Shodno tome, i ove godine ugovorni organ planira otvaranje nove ski sezone 2019/2020. godine sa ciljem da se na simboličan način obilježi otvaranje ski sezone na Bjelašnici. Shodno potrebama organizacije predmetnog događaja ugovorni organ pokreće pregovarački postupak bez objave obavještenja u skladu sa članom 21. tačka c) Zakona o javnim nabavkama za provedbu pregovaračkog postupka bez objave obavještenja za nabavku usluga, kada se iz suštinskih, dokazivih tehničkih ili umjetničkih razloga, ili iz razloga koji se odnose na zaštitu ekskluzivnih prava, ugovor može dodijeliti samo određenom dobavljaču - navodi se u dokumentaciji. 

Umjetnički razlozi ili razlozi koji se odnose na zaštitu ekskluzivnih prava, su takvi da je ZOI '84 odlučio da će na Bjelašnici nastupati Jala Brat, Buba Corelli, Senidah, Coby i Innas, a koje zastupa beogradski "Kamarad". 

Inače,  prema javno dostupnim informacijama trenutno su suvlasnici "Kamarada" sa po 50 posto udjela Bor Lalević i Marko Maksimović.

{$galerijaFotografija}

VEZANI TEKSTKoncert u Babinom dolu: Na Bjelašnici i Igmanu otvorena zimska sezona

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.