open-navfaktor-logo
search
Posjetili Savez
FIFA i UEFA zatražili demokratsko provođenje fudbalskih izbora u BiH
Maria Sofia Malizia Oursi i Jacques Bondallaz istakli neskriveno zadovoljstvo sastankom, ocijenivši visokom ocjenom rad Saveza u cjelini
22.01.2020. u 16:33
get url
text

U Sarajevu je danas održan sastanak predstavnika Svjetske fudbalske asocijacije (FIFA) Marije Sofia Malizia Oursi i Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) Jacques Bondallaza sa predstavnicima Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (FSBiH), generalnim sekretarom Adnanom Džemidžićem, članom Pravnog komiteta FSBiH Enesom Hašićem, te Komisije za propise entitetskog FS RS Igorom Ostojićem.

- Razmatrana su mnoga pitanja vezana za rad FSBiH, sa posebnim akcentom na preduzete korake u vezi sa provođenjem zakazivanja i održavanja izbora na svim organizacionim nivoima. Zaključeno je da će obje fudbalske asocijacije i dalje pratiti radne aktivnosti FSBiH u svim segmentima njegovog djelovanja, a uz to biti i snažna podrška u budućim projektima. U narednom periodu je potrebno izvršiti kvalitetne pripreme za održavanje izbora na svim organizacionim nivoima koji djeluju u okviru FSBiH, a prema ranije utvrđenom hodogramu održavanja sjednica skupština svih nivoa organizovanja. Neophodno je poduzeti sve korake u cilju transparentnog praćenja i demokratskog odvijanja izbornih procesa - saopćili su iz FSBiH, te kako prenosi Anadolu Agency (AA), dodali:

- Na kraju posjete su Maria Sofia Malizia Oursi i Jacques Bondallaz istakli neskriveno zadovoljstvo posjetom sjedištu FSBiH, ocijenivši visokom ocjenom rad Saveza u cjelini, sa akcentom na veoma profesionalnu saradnju sa krovnim asocijacijama.

Sastanak sa predstavnicima FIFA i UEFA održan je u zgradi FSBiH u Sarajevu.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.