open-navfaktor-logo
search
Ambasador grada
Figura Džanana Muse u centru Bihaća
Figura košarkaškog reprezentativca Bosne i Hercegovine postavljena kao znak zahvalnosti i ponosa na najuspješnijeg sportskog ambasadora grada
05.10.2018. u 11:21
get url
text

Udruženje ABC je u okviru manifestacije "Jesen na gelenderima“ u centru Bihaća postavilo figuru Džanana Muse u prirodnoj veličini. Organizatori ove aktivnosti istakli su kako je figura košarkaškog reprezentativca Bosne i Hercegovine postavljena kao znak zahvalnosti i ponosa na najuspješnijeg sportskog ambasadora grada.

-Privilegija je imati sugrađanina kao što je Džanan Musa. On je najuspješniji ambasador Bihaća, iako je izuzetno mlad. Ovo je zapravo pokazatelj koliko su Bišćani ponosni na njegove sportske uspjehe, ali i ljudske kvalitete. Nadamo se kako će njegova figura biti i motivacija svim mladim građanima Bihaća, jer je upravo Džanan dokazao kako je bilo koji uspjeh dostižan - rekao je Armin Amidžić iz Udruženja ABC.

Figuru prvog Bišćanina u NBA ligi otkrili su upravo Džananovi roditelji Saudina i Rusmir Musa.

-Za nas je ovo bilo veliko iznenađenje. Koliko smo god ponosni na Džanana, toliko nam je i drago što građani Bihaća ovoliko cijene sve što on radi. Sve to je i velika obaveza, ne samo za Džanana, nego za sve nas, jer moramo zajedno promovisati naš Bihać, te težiti uspjesima i boljem životu - ustvrdio je Rusmir Musa.

Džanan Musa je inače prije 19 godina rođen upravo u Bihaću, gdje je i počeo sportsku karijeru, u dresu Košarkaškog kluba Bosna XXL.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.