open-navfaktor-logo
search
Melbourne
Finale koje su rijetki očekivali: Gabrine Muguruza zakazala duel sa Sofijom Kenin
Španska teniserka Garbine Muguruza izborila je plasman u finale Australian Opena nakon što je poslije dva sata i sedam minuta igre porazila Simonu Halep s 2:0.
30.01.2020. u 09:07
get url
text

I drugi polufinali meč na prvom ovosezonskom Grand Slamu bio je jednako uzbudljiv koliko i prvi.

Baš kao i u duelu između Braty i Kenin prvi set je odlučen u tie-breku, a 32. igračica sa WTA ranking-liste bila je bolja sa 10:8.

U prvom setu obje igračice su imale po nekoliko break prilika, ali su iskoristile tek po jednu.

Imala je Rumunka u 12. setu dvije set lopte, no nije ih uspjela iskoristiti kako bi povela s 1:0. Još po dvije set lopte obje igračice su propustile u tie-breaku, a tek treću je materijalizovala Muguruza.

I u drugom setu bilo je mnogo uzbuđenja. Uvodnio dio drugog seta pripao je Simoni Halep, koja je poslije dva breaka vodila s 3:2, dok je njena rivalka njoj uspjela odizeti servis u četvrtoj igri.

Ipak, u finišu drugog seta Špankinja kao da je ubacila u brzinu više pa je osvojila četiri vezana gema, što joj je na kraju donijelo pobjedu.

U finalu koje je na programu u subotu gledat ćemo duel koji su rijetki očekivali. Američka teniserka Sofia Kenin (WTA 15.) i Garbine Muguruza (WTA 32.) borit će se za svoj prvi naslov u Melbourneu. Špankinja, za razliku od Amerikanke, u svom vlasništvu ima dvije Grand Slam titule, French Open (2016.) i Wimbledon (2017.).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.