open-navfaktor-logo
search
Veliko priznanje
FK Respekt osvajač nagrade UEFA Grassroots
Fudbalski klub Respekt osvajač je nagrade UEFA Grassroots za najbolji amaterski klub.
04.04.2022. u 20:55
get url
text

Potvrdili su to i iz ovog kolektiva.

- Presretni smo podijeliti s vama vijest da je UEFA Grassroots nagrada, bronza, dodjeljena jedinstvenoj misiji Respekt!

U konkurenciji stotine najboljih među najboljima, za najbolji amaterski klub UEFA je izabrala našu jedinstvenu misiju, uz klub iz Belgije i Armenije.

- Izbor pobjednika UEFA Grassroots Awards je uvijek ugodan i inspirativan zadatak. Ističe impresivne, inkluzivne i vrijedne projekte nacionalnih udruga i klubova diljem kontinenta, čiji utjecaj često ide izvan sporta.

Čestitke pobjednicima, i želim vama i svim nominiranima još više uspjeha u budućim uspjesima dok nastavite stvarati ove izvanredne projekte koji imaju ključan utjecaj na rast igre i vaše zajednice - poručio je Aleksander Čeferin, predsjednik UEFA-e.

Kriteriji za najbolji amaterski klub uključuju izvanredan rad u igri grassroots, pružajući širok spektar učesnika i pružajući pozitivan društveni utjecaj. Ove sezone posebna pažnja posvećena je traženju doprinosa povratku u igru nakon pandemije, kao i saradnji sa školama ili drugim institucijama uz podršku sveukupne filozofije UEFA-e.

Udruženje Respekt osnovano je 2014. godine i nudi besplatno članstvo djeci, sa svojom misijom da ponudi pristup fudbala svim mladim ljudima u lokalnoj zajednici koji žele igrati, bez obzira na godine, sposobnost ili pozadinu. Sa više od 200 članova Respekt posjeduje i muške i ženske seniorske selekcije, čiji igrači rade uz kvalifikovane trenere kako bi djeci pomogli da uče o inkluziji, integraciji i empatiji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.