open-navfaktor-logo
search
Žestoke kazne
FK Sarajevo uputilo apel navijačima: Hoće li zbog Hordi zla ispaštati rezultati?
Kazne se plaćaju iz budžeta odjela FK Sarajevo, kako administrativnih tako i sportskog odjela, tvrde iz Bordo tima
18.08.2019. u 12:15
get url
text

Fudbalski klub Sarajevo kažnjen je sa 6.000 KM zbog organizacijskih propusta na utakmici 3. kola BH Telecom Premijer lige protiv FK Sloboda.

Na susretu odigranom 3. augusta na stadionu "Asim Ferhatović Hase", zabilježena je upotreba pirotehničkih sredstava, a Fudbalski klub Sarajevo dužan je uplatiti novčanu kaznu na račun N/FSBiH u roku od 15 dana od dana pravosnažne odluke.

Ovu vijest potvrdio je klub sa Koševa, koji je poslao i svojevrsni apel svojim navijačima. Između ostalog, poručeno je da bi zbog ispada nesavjesnih navijača, popularnih Hordi zla, mogli ispaštati i rezultati, jer klub kazne plaća i iz dijela budžeta koji je odvojen za ekipu... Matematika je jasna - manje novca na računu znači i manji manevar oko dovođenja pojačanja, a bez kvalitetnih igrača nema ni dobrih rezultata.

- Napominjemo da je na pomenutom susretu prodato svega 2.498 pojedinačnih ulaznica čime troškovi utakmice, ne uzimajući u obzir novčanu kaznu, značajno nadilaze prihode.

Konstante novčane kazne radi upotrebe pirotehničkih sredstava na utakmicama predstavljaju velike izdatke na godišnjem nivou, te su dugoročno prepreka napretku kluba.

Obzirom da se budžet kluba, kojim su obuhvaćeni svi troškovi i ulaganja tokom sezone, određuje početkom godine, novčane kazne u domaćim i evropskim takmičenjima nisu uračunate. To znači da se kazne namiruju iz budžeta odjela Fudbalskog kluba Sarajevo, kako administrativnih tako i sportskog odjela. Rezultat je nemogućnost ostvarenja planiranih aktivnosti na godišnjem nivou jer novčana sredstva odu u druge svrhe.

Sredinom septembra FK Sarajevo očekuje izricanje još jedne kazne zbog korištenja pirotehničkih sredstava na utakmici 3. kola kvalifikacija Evropske lige protiv BATE Borisova na Bilinom polju u Zenici.

Fudbalski klub Sarajevo apeluje na sve navijače da ne koriste pirotehniku na utakmicama, te da zajedničkim snagama radimo na unaprijeđenju Bordo kluba investiranjem novčanih sredstava u pojačanja, TC Butmir, Omladinski pogon i druge projekte koji će dovesti do boljeg poslovanja i ostvarenja odličnih sportskih rezultata u budućnosti - saopćili su iz FK Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.