open-navfaktor-logo
search
PLBiH, 5. kolo
FK Tuzla City dočekuje Posušje, Musemić oprezan, Ćorić pun samopouzdanja
Fudbaleri Širokog Brijega sinoć su savladali Leotar sa 2:0 i nakon četiri remija upisali su prvi trijumf, a danas se igra samo jedan meč 5. kola.
14.08.2021. u 08:48
get url
text

Od 19 sati na stadionu Tušanj ekipa Tuzla Cityja ugostit će Posušje. Husref Musemić, trener Građana, svjestan je da su njegovi izabranici favoriti, ali isto tako izrazio je poštovanje prema gostima sa Mokrog doca.

- Sigurno da želimo nastaviti niz pobjeda. Igramo protiv ekipe koja je igrala puno bolje nego što to govori bodovni saldo. Posušje je ekipa koja hoće i zna da igra i očigledno da na neke stvari moramo pripaziti.

VEZANI TEKST - Prva pobjeda tima sa Pecare: Široki Brijeg u finišu slavio protv Leotara

Imamo veliki fond igrača i nadam se da imamo i snage i kvaliteta da taj meč riješimo u svoju korist, uz maksimalan respekt protivniku - rekao je Musemić, dodavši:

- Oni su i protiv Sarajeva i Želje igrali dobro, ne samo protiv Borca, ali izgubili su. U sportu je to tako, zato i imamo tu dozu opreza. Maksimalan respekt protivniku, imamo veliko samopouzdanje, kvalitet, veliki broj igrača i nadamo se najboljem - zaključio je Musemić.

Trener Denis Ćorić je naglasio da je atmosfera poslije pobjede protiv Borca još bolja i da se žele dobro predstaviti publici na Tušnju.

- Poslije ove pobjede puno je bolja atmosfera, iako je bila dobra i prije. Što se tiče ekipe Tuzla Cityja, znamo da nas očekuje jedan kvalitetan protivnik, koji je dobro ušao u prvenstvo. Imaju visoke ambicije, odličnu ekipu i prije svega odličnog trenera.

Mi smo puni samopouzdanja, četiri kola su iza nas gdje smo pokazali dobru igru i nadam se da ćemo mi u Tuzli odigrati dobru utakmicu, a za nešto više uvijek treba i malo sreće - istakao je Ćorić.

Sarajevo u nedjelju dočekuje Radnik (19 sati), a Velež će odmjeriti snage sa Slobodom (21 sat).

Ponedjeljak je rezervisan za okršaje Željezničara i Rudara (18), te derbi kola Borac - Zrinjski (20 sati).

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.