Infrastrukturni projekt

FK Željezničar dobio građevinsku dozvolu za izgradnju krova istočne tribine

Objavljeno: 06.06.2019. u 14:43

Klub iz Zvorničke 27 danas će građevinsku dozvolu dostaviti N/FS BiH, a iz kluba su istakli kako u skorijem periodu očekuju da Savez objavi tender za izvođača radova

Fudbalski klub Željezničar obavijestio je javnost da je Općina Novo Sarajevo izdala građevinsku dozvolu klubu sa Grbavice za izgradnju krova na istočnoj tribini.

- FK Željezničar i u ovoj godini nastavlja s unapređenjem infrastrukture stadiona Grbavice. Na osnovu potpisanog Sporazuma između N/FS BiH i FK Željezničar u kojem je definisana izgradnja krova na istočnoj tribini, FK Željezničar uputio je zahtjev Općini Novo Sarajevo za izdavanje neophodne Građevinske dozvole.

Predstavnici Općine su izvršili uviđaj i ustanovili da je Glavni projekat natkrivanja istočne tribine u skladu s Idejnim projektom rekonstrukcije stadiona Grbavica na koji je Zavod za planiranje razvoja Kantona Sarajevo dao Saglasnost u kojoj se navodi da je projekat u skladu s urbanističkim planom ovog dijela grada - navodi se na zvaničnoj internet stranici FK Željezničar.

Klub iz Zvorničke 27 danas će građevinsku dozvolu dostaviti N/FS BiH, a iz kluba su istakli kako u skorijem periodu očekuju da Savez objavi tender za izvođača radova na izgradnji krova istočne tribine.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije