open-navfaktor-logo
search
Infrastrukturni projekt
FK Željezničar dobio građevinsku dozvolu za izgradnju krova istočne tribine
Klub iz Zvorničke 27 danas će građevinsku dozvolu dostaviti N/FS BiH, a iz kluba su istakli kako u skorijem periodu očekuju da Savez objavi tender za izvođača radova
06.06.2019. u 14:43
get url
text

Fudbalski klub Željezničar obavijestio je javnost da je Općina Novo Sarajevo izdala građevinsku dozvolu klubu sa Grbavice za izgradnju krova na istočnoj tribini.

- FK Željezničar i u ovoj godini nastavlja s unapređenjem infrastrukture stadiona Grbavice. Na osnovu potpisanog Sporazuma između N/FS BiH i FK Željezničar u kojem je definisana izgradnja krova na istočnoj tribini, FK Željezničar uputio je zahtjev Općini Novo Sarajevo za izdavanje neophodne Građevinske dozvole.

Predstavnici Općine su izvršili uviđaj i ustanovili da je Glavni projekat natkrivanja istočne tribine u skladu s Idejnim projektom rekonstrukcije stadiona Grbavica na koji je Zavod za planiranje razvoja Kantona Sarajevo dao Saglasnost u kojoj se navodi da je projekat u skladu s urbanističkim planom ovog dijela grada - navodi se na zvaničnoj internet stranici FK Željezničar.

Klub iz Zvorničke 27 danas će građevinsku dozvolu dostaviti N/FS BiH, a iz kluba su istakli kako u skorijem periodu očekuju da Savez objavi tender za izvođača radova na izgradnji krova istočne tribine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.