open-navfaktor-logo
search
Vanredno na Grbavici
FK Željezničar odgovorio nezadovoljnim fudbalerima
Iz Željezničara su objasnili da su fudbaleri finansijski kažnjeni za septembar zbog nezalaganja, loše igre i slabih rezultata
24.10.2018. u 21:14
get url
text

Fudbaleri Željezničara danas su napustili trening, iskazavši na taj način nezadovoljstvo zbog novčanih kazni koje im je izrekao klub.

Iz Željezničara su objasnili da su fudbaleri finansijski kažnjeni za septembar zbog nezalaganja, loše igre i slabih rezultata.

- FK Željezničar ne prihvata nikakvu vrstu uslovljavanja. Igrači koji trenutno nose dres FK Željezničar moraju nastaviti sa izvršavanjem svojih redovnih obaveza, a u skladu sa rezultatima i pokazanim na terenu bit će adekvatno i plaćeni. Zbog nezalaganja, loše igre i rezultata protiv Krupe, Mladosti, Slobode i GOŠK-a te u duelu Kupa BiH protiv Širokog Brijega finansijski su kažnjeni za septembar u skladu sa internim aktima kluba - objavio je klub s Grbavice na web stranici.

- Da bi naši navijači i članovi kluba znali pravu istinu, moramo napomenuti da je nakon pobjede protiv Zrinjskog, igračima saopćeno da će pored isplate punih primanja za oktobar imati mogućnost i da osvoje premiju u značajanom iznosu za pobjedu u vječitom derbiju sa Sarajevom. Nakon toga, prekidom treninga, igrači su osim ozbiljnog narušavanja trenažnog procesa i priprema za duel sa ekipom Zvijezde 09, iskazali ogromno nepoštovanje prema svim navijačima, članovima i samom FK Željezničar - zaključeno je u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.