Predsjednik kluba Edis Kovačević poručio je kako je moiguće da taj rok bude probijen za pet, deset dana. S obzirom na to da je probijen i taj "dodatni" rok, danas su se oglasili iz Željezničara i "obavijestili su članove kluba, navijače i javnost o posljednjim aktivnostima Tima za pregovore na uspostavljanju strateškog partnerstva sa potencijalnim partnerima".

- Tim za pregovore do roka utvrđenog na posljednjoj sjednici Skupštine zbog objektivnih razloga nije finalizirao saradnju koja je tom prilikom komunicirana delegatima. Uprkos tome, tim za pregovore će i u narednom periodu nastaviti aktivnosti i razgovore sa zainteresiranim subjektima za uspostavu strateškog partnerstva sa našim klubom.

VEZANI TEKST - Šta je sa Željinim strateškim partnerom, da li se umiješao i brat predsjednika FK Sarajevo?

Napominjemo da informacije koje su u procesu pregovaranja sa potencijalnim strateškim partnerima, sukladno potpisanom ugovoru o povjerljivosti, označene kao povjerljive, ne možemo podijeliti s javnošću. Međutim, o svim posljednjim aktivnostima tima na ovom planu upoznati su relevantni organi kluba.

Klub ovim putem također želi demantovati posljednje medijske objave i nagađanja o statusu dosadašnjih aktivnosti na uspostavi strateškog partnerstva, te usput podsjeća javnost da su pouzdane i tačne informacije dostupne isključivo na službenim kanalima komunikacije kluba.

Pozivamo sve navijače na razumijevanje i strpljenje u vezi sa implementacijom ovog historijskog procesa. Mnogobrojne su administrativne i vanjske prepreke sa kojima se klub suočava na putu uspostavljanja strateškog partnerstva, no potpuno smo sigurni da će nas isti na kraju dovesti do željenog ishoda, a to je stabilna i uspješna budućnost FK Željezničar - saopćili su iz FK Željezničar.

Zanimljivo, u saopćenju za javnost iz FK Željezničar nisu pomenuli ime strateškog partnera Eldina Diglisića (u junu na Skupštini kluba odobreno da se potpiše ugovor sa njim), a iz dijela saopćenja u kojem se govori da će "tim za razgovore sa zainteresiranim subjektima za uspostavu strateškog partnerstva" nastaviti aktivnosti i razgovore, da se naslutiti da je "posao propao".