open-navfaktor-logo
search
Traže svoja prava
FK Zvijezda 09 najavila da će tužiti FSBiH, Stanišić pisao Izvršnom odboru
Fudbalski klub Zvijezda 09 najavio je da će tužiti Fudbalski savez Bosne i Hercegovine pred Sudom za sportsku arbitražu zbog odluke da ekipa iz Etno sela Stanišić ispadne iz Premijer lige BiH.
01.07.2020. u 09:26
get url
text

Izvršni odbor FSBiH jučer je odlučio da nema proširenja lige i odbio je zahtjeve Čelika i Zvijezde 09 koji su u trenutku prekida takmičenja bili posljednjeplasirane ekipe na tabeli.

Boris Stanišić, prvi čovjek Zvijezde, oglasio se putem zvaničnog YouTube kanala.

- Ostajem pri stavu da je ovo krajnje nekorektna odluka Fudbalskog saveza BiH. Kada sam počeo da se zanimam da ulažem u fudbal, mislio sam da ću imati punu podršku od kuće koja se zove FSBiH. Međutim, bilo je još prilika gdje su oni pokazali nekorektnost. Ja sam fleksibilan čovjek pa sam mislio da sam "novi zec" koji se počeo baviti tim poslom. Međutim, oni su donijeli konačnu odluku i izbacili nas iz Premijer lige. Mi smo na krajnje korektan način pokušali da ih osvjestimo kako bi preinačili odluku, da ne bi došlo do čega treba da dođe, a to je ono što mi nismo željeli, da idemo na sud, na CAS, gdje ćemo pokušati ostvariti svoja prava ili na neki način da budemo obeštećeni finansijski - najavio je, između ostalog, Stanišić.

Nešto kasnije na internet stranici FK Zviejzda 09 osvanulo je i otvoreno pismo koje je Stanišić poslao u FSBiH, a naslovljeno je na Izvršni odbor, predsjednika Elvedina Begića, generalnog sekretara Adnana Džemidžića i direktora sektora za takmičenja Elmira Pilava.

- Poštovana gospodo, na našem sastanku održanom 9. juna 2020. godine u prostorijama Saveza, dobili smo uvjerenje da ćemo imati ravnopravan i profesionalan tretman, te da će isključivo sportski motivi preovladati prilikom rješenja situacije u kojoj smo se našli Vašom odlukom od 1. juna 2020. godine za koju ste nam i sami rekli da je najmanje loša od svih ponuđenih opcija.

Mi kao klub, ispoštovali smo sve što smo se tada dogovorili, kako u pravnom djelovanju tako i u medijskim istupima. Od 9. juna 2020. godine pa do današnjeg dana, i Vi lično gospodine predsjedniče i svi članovi IO FSBiH oglušavate se na naše zahtjeve i na naše dopise.

Kao predsjednik kluba prešao sam preko Vaše konstatacije tokom našeg sastanka, kada ste mi se lično obratili i savjetovali "povedi računa za ubuduće", to sam smatrao da je to trenutak Vaše trenutne slabosti, a ne poruka da će kub koji vodim 10 godina biti surovo kažnjen zbog toga što traži svoje pravo koje mu je dekretom oduzeto - piše, između ostalog, u pismu, kojeg možete pročitati u nastavku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.