open-navfaktor-logo
search
Ogorčeni
FK Zvijezda 09 uputila otvoreno pismo Komitetu za sudije i suđenje FSBiH
Neki od sudija u toku meča našim igračima saopćili da se ne trebaju boriti kada su već ispali iz lige i da je to odlučeno na "vrhu"
14.10.2019. u 11:18
get url
text

Fudbalski klub Zvijezda 09 uputio je otvoreno pismo Komitetu za sudije i suđenje Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Tim iz Etno sela Stanišići smatra da je njihov klub oštećen na nekoliko premijerligaških mečeva, a posebno su istakli posljednje gostovanje na Tušnju, gdje su poraženi od lidera Tuzla Cityja.

Saopćenje FK Zvijezda 09 prenosimo u cijelosti:

- Duboko uvažavajući napore Fudbalskog saveza BiH da napravi pomak u domaćem prvenstvu, prinuđeni smo upozoriti vas na negativne pojave lošeg suđenja u toku ovog prvenstva, gdje je u nekoliko mečeva drastično oštećen naš klub.

Najdrastičniji primjer je meč 12. kola FK Tuzla City - FK Zvijezda 09, gdje je naš klub oštećen na najgrublji način, jer golmanu protivničkog kluba nije dosuđena diciplinska mjera crvenog kartona u 4. minuti meča. Na tom meču je sudija Mateo Musa usmjerio tok meča, donio bodove protivniku, a FK Zvijezda 09 je na najgrublji način oštećena.

Smatramo da pojedine fudbalske sudije koji su do sada sudili neke mečeve našem klubu nisu povjereni zadatak odradili na nivou i nisu poštovali pravila fudbalske igre, a s tim u vezi vas najljubaznije molimo da kao sudijska organizacija i nadležni organ koji delegira sudije domaćeg prvenstva u budućnosti ne određujete pojedine sudije na mečeve FK Zvijezda 09 jer smatramo da u takvim mečevima nećemo imati ravnopravan tretman. Koje su to sudije, već i sami znate jer cijela sportska javnost je bila svjedok iz vikenda u vikend na našim mečevima u proteklih 12. kola prvenstva gdje su donosili odluka na štetu našeg kluba.

Ljubazno molimo da sudijska organizacija FSBiH iskoristi svoj utjecaj i da pokrene istragu o tome da li Mateo Musa ali i ostale sudije prave namjerne greške na štetu FK Zvijezda 09, jer su neki od njih u toku meča našim igračima saopćili da se ne trebaju boriti kada su već ispali iz lige i da je to odlučeno na "vrhu". Pitamo se odakle nekome pravo da unaprijed odluči o tome ko napušta takmičenje, da kroji tabelu, a pitamo se ko je taj "vrh"?

Želimo samo ravnopravan tretman sa svim ostalim klubovima u takmičenju Premijer lige BiH, a posebno kada je u pitanju suđenje jer smo bez ikakve dileme najoštečeniji klub ove sezone.
Podsjećamo da mi sve naše obaveze prema FSBiH uredno izvršavamo, a s pravom se pitamo da li FSBiH i sudijska organizacija uzvraća nama na korektan način ili smo osuđeni da ispadnemo.
FK Zvijezda 09 je uvijek bila dobar domaćin, ali i dobar gost. Na našim mečevima nikad nije zabilježen ni najmanji incident. Sve naše protivnike i ostale goste smo dočekali kao najbolji domaćini, a na isti način i ispratili. Uvijek smo dostojno prestavljali naš klub, ali više ne možemo i nećemo biti nijemi na negativnosti usmjerene protiv našeg kluba koje su postale sve izraženije.

FK Zvijezda 09 pruža ruku saradnje za sve koji žele dobro našem fudbalu i našem klubu, a želimo vam pomoći da odstranite one koji ruše autoritet fudbala naše zemlje, ali i vaš autoritet kao i vas koji ih određujete na mečeve i ujedno edukujete i školujete. Ujedno želimo upozoriti da ćemo se boriti do zadnje minute da igramo Premijer ligu i da nećemo dozvoliti da nas neko nečasnim radnjama izbaci iz prvenstva BiH. O svemu ćemo redovno obavještavati i sve medije u BiH - piše u saopćenju iz FK Zvijezda 09.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.