Fudbalere Rome u sutrašnjem susretu 8. kola Serie A očekuje gostovanje kod Sampdorije, posljednjeplasiranog tima italijanskog šampionata.

Trener rimske Vučice danas je na zvaničnoj press konferenciji govorio o sutrašnjem susretu, a nezaobilazna tema bio je kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko.

- Perotti je trenirao kao i obično ove sedmice i bit će dio tima, a isto važi i za Florenzija. Džeko je takođe trenirao sa zaštitnom maskom. Situacija nije idealna, no vidjet ćemo nakon današnjeg treninga kako će se sve razvijati - rekao je Fonseca, koji je naglasio kako najbolji igrači njegovog tima nemaju dovoljno vremena za odmor.

Fonseca na sutrašnjem susretu neće sjediti na klupi Rome zbog isključenja protiv Cagliarija.

- Ne brinem se zbog toga što neću biti na klupi. Unaprijed smo se pripremili za ovu utakmicu tokom ove sedmice. Razgovarat ću s timom u hotelu, a onda će Nuno Campos biti pored aut linije. On je neko kome u potpunosti vjerujem - naglasio je portugalski stručnjak.

Poslije sedam odigranih kola u Serie A, Roma se nalati na petom mjestu s 13 osvojenih bodova, dok Sampodria na začelju ima deset manje.

Hoće li Fonseca povesti Džeku put Đenove bit će poznato tokom dana, vjerovatno ubrzo nakon što se okonča Romin trening.