open-navfaktor-logo
search
U srijedu protest
Forto odgovorio sindikatima: Nije moguća isplata jednokratne pomoći
Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto uputio je odgovor Koordinaciji sindikata u KS povodom njihovih zahtjeva i najavljenih protesta u srijedu. 
10.12.2022. u 13:43
get url
text

VEZANI TEKST - Koordinacija sindikata u KS: Ako se Vlada KS i premijer Forto ne uozbilje, paralizirat ćemo funkcionisanje KS

Poručio je da je i na sastanku održanom 15. novembra kazao da Vlada KS nije u mogućnosti isplatiti jednokratnu pomoć zbog prihoda u budžetu, o čemu ih je obavijestio nadležni ministar Davor Čičić, javila je TVSA.

Kada je riječ o povećanju osnovice, Forto je kazao da će to biti jedna od tema na narednim sastancima s predstavnicima sindikata prije nego što bude usvojen Nacrt budžeta za narednu godinu.

Podsjetimo, koordinacija osam sindikata u Kantonu Sarajevo, koju čine sindikati osnovnog obrazovanja, policije, državnih i kantonalnih služebnika srednjeg obrazovanja, radnika u zdravstvu i komunalnoj privredi najavili su održavanje protestnog skupa, koji će biti održan u srijedu, 14. decembra ispred zgrade Vlade KS od 10 do 11 sati.

Protest organiziraju zbog odnosa Vlade Kantona Sarajevo po pitanjima poštivanja Koordinacije sindikata kao socijalnog partnera, povećanja plata radnicima u 2023. godini i isplate jednokratne novčane pomoći radnicima u 2022. godini.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.