- U cijelosti poštujemo i provodimo naredbe, odluke i preporuke nadležnih državnih organa izdatih povodom proglašenog vanrednog stanja u Bosni i Hercegovini - saopćili su iz FS BiH, te naglasili:

- U skladu sa ovom situacijom, a nakon održane video konferencije svih članica UEFA-e, dostavljene su i preporuke za organizaciju završnica nacionalnih takmičenja. FS BiH poduzima određene mjere u cilju realizacije završnice fudbalskih takmičenja u BiH.

Iz FS BiH navode kako je administracija pripremila prijedlog mogućih planova operativnog djelovanja sa redoslijedom aktivnosti kako bi se pristupilo završnici svih takmičenja.

UEFA je predložila da rok za završetak nacionalnih takmičenja u zemljama članicama bude 30. juni 2020. godine.

- FS BiH će u cilju ispunjavanja svojih zakonskih obaveza pratiti i poštovati sve zaključke nadležnih organa Bosne i Hercegovine povodom trenutne situacije u zemlji, te u skladu s tim pronaći najbolje i po zdravlje svih učesnika najsigurnije rješenje, da se takmičenja u organizaciji FS BiH završe u okviru preporučenih termina iz UEFA - pojasnili su iz kuće bh. fudbala, te naglasili kako će o svim relevantnim odlukama vezanim za nastavak domaćih takmičenja javnost će biti blagovremeno upoznata.