open-navfaktor-logo
search
Odlučio progovoriti
Fudbaler Borca raskrinkao Banjalučane: Nismo dobili ni marku šest mjeseci
Fudbalska Premijer liga Bosne i Hercegovine prekinuta je odlukom Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.
06.06.2020. u 20:37
get url
text

Odluka je donijeta na prijedlog Takmičarske komisije, a razlog je što se na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine, tačnije na prostoru entiteta RS sportska takmičenja ne mogu održavati do 1. jula.

Mnogi su mišljenja da je na taj način Borac dobio vjetar u leđa za plasman u evropska takmičenja. Na Gradskom stadionu očito ne cvjetaju ruže.

Tome svjedoči i Marko Mirić, iskusni krilni napadač, koji kaže da nije dobio ni marku u 2020. godini. Sada je slobodan u izboru nove sredine.

Godinu dana sam proveo u Borcu, prvih šest mjeseci sve je bilo u redu, da bi zatim nastali problemi. U posljednje vrijeme čelnici su plasirali priču kako fudbaleri mimo volje kluba, na svoju ruku, odlaze iz Banje Luke, ali je priča totalno drugačija - rekao je Mirić za Mozzart Sport.

- Nismo primili nijednu marku u 2020. Šest mjeseci funkcionisali smo bez plaće. A to se vješto krije od javnosti, prebacuje se lopta na drugu stranu, iz meni nepoznatnih razloga. Krive se igrači da su samovoljno odlazili kućama tokom pandemije, a zanemaruje ili skriva činjenica da nismo isplaćeni. Niko od nas. Pošto nijedan igrač ne govori šta se dešava, riješio sam da kažem istinu - poručio je Mirić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.