open-navfaktor-logo
search
Strijelac za goste
Fudbaler Colerainea se požalio na "luđačke" uvjete na Grbavici
Fudbaleri Colerainea iz Sjeverne Irske poraženi su od Veleža 2:1 u prvom susretu prvog pretkola Konferencijske lige.
10.07.2021. u 13:09
get url
text

Rođeni su u prvom evropskom nastupu poslije 33 godine slavili zahvaljujući preokretu kojeg su kreirali na stadionu Grbavica, gdje su imali ulogu domaćina.

VEZANI TEKST - Velež nakon preokreta savladao Coleraine, Brandao pogađao "sa kreča"

Pobjedu Mostarcima donijeli su golovi koje je sa bijele tačke postigao Brandao, iako su gosti u ranoj fazi utakmice poveli pogotkom Bena Dohertyja.

Upravo je strijelac jedinog gola za goste rezimirao dešavanja u susretu na Grabavici.

- Nismo znali mnogo o rivalu. Znali smo da neće biti lako, nikad nije lako u evropskim utakmicama. Bilo nam je poznato da su dobri u prekidima i da strpljivo grade igru, te da u timu imaju par fudbalera na koje treba obratiti pažnju. Znali smo i našu snagu, pokušali smo to iskoristiti - kazao je Doherty za zvaničnu internet stranicu svog kluba.

Toplo sarajevsko veče očito je bio jedan od glavnih problema za tim iz Sjeverne Irske. Pitamo se šta bi tek bilo da se igralo u stadionu "Rođeni" u Mostaru.

- Znali smo da će biti vruće, mislim da je to utjecalo na utakmicu, odradili smo svoj dio u prvom meču. Vidjet ćemo kako će biti u revanšu - poručio je Doherty, te dodao:

- Uvjeti su bili luđački, ovo je definitivno najveća temperatura na kojoj sam igrao. Još je nekoliko igrača to reklo. Nije se lako naviknuti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.