open-navfaktor-logo
search
Potencijalno pojačanje
Fudbaler PSG-a na listi želja Ibiševićeve Herthe
Nekadašnji njemački reprezentativac i selektor pravi prve poteze kako bi ojačao igrački kadar i izbjegao eventualnu borbu za opastanak
26.12.2019. u 15:42
get url
text

Njemački mediji najavili su kako je trener Herthe Jürgen Klinsmann najavio ozbiljnu čistku u svlačionici. Prema još nepotvrđenim informacijama čak deset fudbalera berlinske Stare dame moći će već u januaru poražiti novi klub.

S druge strane, nekadašnji njemački reprezentativac i selektor pravi prve poteze kako bi ojačao igrački kadar i izbjegao eventualnu borbu za opastanak.

Prema pisanju Le Parisiena jedno od potencijalnih pojačanja, na koje je trener našeg Vedada Ibiševića bacio oko je Julian Draxler, koji je pod ugovorom sa francuskim PSG-om do 2021. godine.

Draxler je treći fudbaler koji se u posljednje vrijeme spominje kao novi stanovnik Berlina, nakon što su prethodno spominjali Granit Xhaka i Mario Götze.

Novac za Herthu ne bi trebao biti probem s obzirom na to da je nedavno investitor Lars Windhorst na klupski račun prebacio 224 miliona eura, pa će se po svemu sudeći promijeniti klupska politika Herthe koja u svojoj historiji nikada nije platila više od 20 miliona eura obeštećanja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.