open-navfaktor-logo
search
Odluka saveza
Fudbaleri Poljske ne žele igrati u Rusiji
Cezary Kulesza, predsjednik Poljskog fudbalskog saveza, izjavio je kako njegova reprezentacija u martu neće igrati utakmicu baraža za SP protiv Rusije.
26.02.2022. u 11:34
get url
text

Planirano je da se susret igra u Moskvi 24. marta.

Prvi koji su javno istupili bili su čelnici Fudbalskog saveza Švedske koji su izjavili kako je odlazak u Moskvu i igranje utakmice protiv Rusije u ovom trenutku nezamislivo.

Šveđani će igrati utakmicu protiv Češke u Stockholmu, a pobjednik tog duela bi igrao protiv boljeg iz susreta Rusija - Poljska. U slučaju pobjede Rusije onda bi opet Moskva bila domaćin ili Švedskoj ili Češkoj.

- Poljska reprezentacija neće putovati u Moskvu i neće igrati protiv Rusije povodom svega što se dogodilo posljednjih dana, odnosno, zbog invazije koju je ta zemlja usmjerila prema Ukrajini. Ovo je trenutno jedina ispravna odluka. Razgovarat ćemo s čelnicima švedskog i češkog saveza te ćemo iznijeti zajedničke planove Međunarodnoj fudbalskoj organizaciji - rekao je Kulesza.

Najveća zvijezda reprezentacije Poljske i fudbaler Bayerna Robert Lewandowski podržao je odluku čelnih ljudi Poljskog fudbalskog saveza.

- Prava odluka. Ne mogu zamisliti utakmicu protiv Rusije dok traje agresija na Ukrajinu. Ruski igrači i navijači nisu odgovorni za ovo, ali ne možemo se pretvarati da se ništa ne događa - poručio je jedan od najboljih igrača svijeta.

Podsjetimo, Evropska fudbalska federacija (UEFA) je ranije već oduzela Rusima domaćinstvo finala Lige prvaka.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.