open-navfaktor-logo
search
Nastavak priprema
Fudbaleri Veleža otputovali u Antalyju, Dudić čeka još jednog igrača
Fudbaleri Veleža danas su otputovali na pripreme u tursku Antalyju, gdje će brusiti formu za nastavak sezone.
03.02.2022. u 11:39
get url
text

U dosadašnjem dijelu priprema Velež je odigrao neriješeno u Splitu s Hajdukom 1:1, te je svladao Široki Brijeg i GOŠK iz Gabele identičnim rezultatom 3:0.

Trener Veleža Feđa Dudić izjavio je za Fenu da je zadovoljan viđenim u posljednjih petnaestak dana te kako su sve tri utakmice bile kvalitetne, i rezultatski, i igrom.

- Tim putem želimo nastaviti dalje u Anataliji, cilj nam je odigrati jako dobro na pripremama i, na kraju krajeva, što više uigrati ekipu. Pokušali smo neki novi sustav, tamo ćemo ga doraditi. Bitno je da budemo fleksibilni i da imamo što više sustava za prvenstvo, kako bi reagirali u zavisnosti od igrača koje imamo na terenu jer se uvijek mogu dogoditi povrede ili kartoni - kazao je Dudić.

VEZANI TEKST - Abraham Frimpong nova akvizicija Veleža?
 

Velež će u Antalyji odigrati tri prijateljske utakmice, a protivnici će mu biti kazahstanski premierligaš Akžajik Uralsk (5. februara) te dva ukrajinska prvoligaša Veres-Rivne (10. februara) i Desna Černjihiv (14. februara).

Dudić je istaknuo da u Antaliju putuju 24 igrača i da su svi sto posto spremni, osim Demira Pece koji će zbog povrede raditi smanjenim intenzitetom.

- Pojačanja su se također pokazala vrlo dobrima. Haskić, Jovičić i Bajrić su se odlično uklopili u ekipu, znaju što tražim od njih i to pokazuju na terenu. Od pojačanja očekujem da podignu kvalitetu naše igre, a očekujem da će nam se u Antaliji pridružiti još jedan fudbaler - izjavio je Dudić.

Velež je na zimsku pautu otišao s osmog mjesta i pet bodova viška u odnosu na zonu ispadanja, a trener Rođenih vjeruje kako će na proljeće biti dovoljno prilika da se popravi dojam.

- Mi ćemo ići od utakmice do utakmice, nismo ništa otpisali, 13 kola je do kraja i to je jako puno. Normalno je da smo malo koncentrisaniji na kup jer tu možemo otići do kraja, ali ćemo se i u prvenstvu boriti za sve moguće bodove. Što se tiče ostalih ekipa, svako ima svoje računice, Zrinjski je zasluženo tu gdje jeste i mislim da je najveći favorit za osvajanje prvenstva - poručio je Dudić.

Dodao je kako vjeruje da će njegov tim izgledati bolje nego što je to bilo u prvom dijelu sezone.

- U pojedinim utakmicama smo imali manjak sreće, a kada na to nadodate još oduzeta tri boda mislim da nismo u prevelikom zaostatku. Prijateljske utakmice pokazuju da smo na dobrom putu i da ćemo se sigurno boriti za evropska takmičenja - zaključio je Dudić.

Fudbaler Veleža Nemanja Anđušić također je uvjeren da je bolji dio sezone pred njima.

- Atmosfera u ekipi je standardno dobra, radna, dobro treniramo i dobro igramo. Očekujem da ćemo imati bolje rezultate na proljeće, a na nama je da radimo i da se trudimo. Imali smo krizu iz koje smo izašli pred kraj polusezone i siguran sam da možemo otići u Evropu - rekao je Anđušić.

Anđušić se dotakao i protivnika koji ih dočekuju na pripremama u Antalyji.

- Protivnici su prvoligaši i sigurno je da imaju kvalitetu. Mi nećemo odstupiti od naše igre, igrat ćemo napadački nogomet kao i do sada, te ćemo svaku utakmicu ići na pobjedu - poručio je Anđušić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.