Fudbalerke SFK 2000. Sarajevo današnjom utakmicom protiv makedonske ekipe Dragon 2014. u Trening-centru Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH u Zenici počinju nastup na kvalifikacionom turniru grupne faze Lige prvaka.

Aktuelne prvakinje Bosne i Hercegovine domaćin su turnira Prve kvalifikacione grupe, na kojem još igraju Breidablik (Island) i ASA Tel-Aviv University (Izrael). Pored Zenice, turnir će se igrati i na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase".

Prva prepreka na putu ka Ligi prvaka bit će makedonski prvak, a trenerica Samira Hurem smatra da njen tim može do bodova u tom susretu.

- Spremne dočekujemo današnju utakmicu. Odradile smo dobre pripreme, sve smo motivisane i u dobrom raspoloženju ulazimo u turnir. Fokusirani smo isključivo na prvi meč s prvakinjama Makedonije. To je dobra ekipa. Međutim, mi želimo da osvojimo tri boda i vjerujem da ćemo uspjeti u tome. Poslije ćemo razmišljati o ostalim protivnicima - kazala je Hurem.

U 2. kolu turnira SFK 2000. će 10. augusta igarti protiv ekipe ASA Tel-Aviv University, a u posljednjem, 3. kolu, 13. augusta protiv Breidablika.

Sva tri susreta predstavnice BiH igrat će u Zenici u terminima od 17 sati.

Pobjednici deset kvaifkacionih grupa nastavit će takmičenje šesnestini finala s još 22 najbolje evropske ekipe, koje imaju najveće koeficijente po UEFA-inom bodovanju.

Susreti šesnaesetine finala igrat će se 11. i 25. septembra.

Finale Lige prvakinja igrat će se 24. maja 2020. na stadionu Viola Park u Beču.

Raspored utakmica Prve kvalifikacione grupe Lige prvaka:
7. august:
Sarajevo: Breidablik - ASA Tel-Aviv University (11 sati)
Zenica: SFK 2000 Sarajevo - Dragon 2014. (Mak) (17)

10. august:
Sarajevo: Breidablik - Dragon 2014. (11)
Zenica: SFK 2000 Sarajevo - ASA Tel-Aviv University (17)

13. august:
Zenica: SFK 2000 Sararajevo - Breidablik (11)
Sarajevo: Dragon 2014. - ASA Tel-Aviv University (17)