open-navfaktor-logo
search
Igrač Udinesea
Fudbaleru porijeklom iz Živinica porodica plakala zbog Srbije, a on cijeli život sanjao da zaigra za Orlove
Fudbaler Udinesea Lazar Samardžić, čiji otac je iz Živinica, oduševljen je što je dobio priliku da zaigra za fudbalsku reprezentaciju Srbije. 
01.06.2023. u 18:49
get url
text

Gostujući u emisiji ATV-a Na ivici terena, govorio je o prvom nastupu za Orlove. 

Samardžić, koji je donedavno nastupao za omladinske selekcije Njemačke, istakao je da mu je cijela porodica plakala kada je upisao debi za Srbiju.

VEZANI TEKST - Otac mu je iz Živinica, Piksi ga zove u Srbiju, ali velika zvijezda Serie A nema dilemu za koga će igrati

- Reprezentacija mi je bila san, od malena. Gledao sam utakmice, moje drugare, kao što je Marko Grujić. Sad sam ponosan, u reprezentaciji želim da uvijek budem na maksimumu. Njemačka je dobra reprezentacija, igrao sam deset godina tamo i hvala Njemačkoj. Ja sam Srbin, prezivam se Samardžić. Kao zvezdaš, debitovao sam na Marakani, to je nevjerovatan osjećaj. Cijela porodica je plakala, mama, tata i djevojka. I ona zna šta mi reprezentacija znači kao i mojoj porodici - rekao je Lazar.

Navijači su ga sjajno dočekali. Priznaje da je morao da osigura veliki broj karata za sve one koji su željeli da ga bodre.

- Dobio sam dosta poruka podrške. U reprezentaciji su me sjajno prihvatili. Morao sam da pjevam. Treći dan sam imao nastup, čekao sam to, bio sam nervozan i poslije sam se mogao opustiti. Jedan od uzora mi je Dušan Tadić. Poslao mi je dres i čestitku za 14. rođendan. Sada igramo zajedno, volim njega kao igrača, on je majstor pa i ja probam nešto da uzmem od njega - dodao je 21-godipnji veznjak.

Samardžić je rođen 2002. godine u Berlinu, ponikao je u Herthi, a u septembru 2020. potpisao je za Leipzig. Od sezone 2021/22. član je Udinesea, s kojim je potpisao petogodišnji ugovor.

Ove sezone postigao je pet pogodaka u Serie, uz četiri asistencije.

Smatra se jednim od najtalentovanijih evropskih fudbalera, a skrenuo je pažnju mnogih klubova poput Chelseaja, Milana, Barcelone...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.