Selektor Ivo Krezo neće na ovom okupljanju imati na raspolaganju sve pozvane igrače.

- Od pozvanih igrača Mehmed Ramić neće doći zbog korone. Amel Handžić je povrijeđen, pa ni na njega nećemo moći da računamo, kao i na Kristijana Pantića. Povredu ima i Srđan Ivanković, ali nadamo se da će on biti spreman za utakmice. Zbog svega toga naknadno smo pozvali Samira Gostu iz Mostar SG Staklorada - kaže Krezo i dodaje:

- U završnicu ovog kvalifikacionog ciklusa ulazimo maksimalno ozbiljno i zbog našeg rejtinga, ali i zbog atmosfere u reprezentaciji. Nadam se da ćemo pripremni period iskoristiti na najbolji način i da ćemo nastaviti naš pobjednički niz. Prvo gostujemo Sjevernoj Makedoniji. To je ekipa koja igra čvrsto. Sigurno da žele na svom terenu da se iskupe za negativne rezultate do sada. S druge strane, mi imamo svoje planove i ne sumnjam da će igrači imati isti pristup kao u prethodnim mečevima. U tom tom slučaju nećemo imati problema.

Selektor je prokomentarisao i uspjeh našeg tima u ovim kvalifikacijama:

- Da nam je neko prije početka kvalifikacija rekao da ćemo osigurati prvu poziciju na tabeli dva kola prije kraja, ne bismo mu vjerovali. Međutim, bili smo svjesni naših kvaliteta i znali smo da uz pravi pristup možemo ostvariti plasman na EURO. Drago mi je što je ova generacija uspjela to da napravi. Nećemo stati na tome i ne mislimo da budemo samo prolaznici na Evropskom prvenstvu. Pripremit ćemo ekipu da ostvarimo što bolje rezultate.

Ozbiljnost u posljednjim mečevima očekuje i reprezentativac Davor Arnautović.

- U ove dvije utakmice ulazimo sa istim ciljem kao u prethodnim, a to je da ostvarimo maksimalan broj bodova. To bi nam donijelo bolju poziciju u žrijebu za Euro, odnosno nastojat ćemo da dođemo do druge jakosne skupine. Zato ćemo maksimalno da se pripremimo za ove utakmice. Sad smo fokusirani na Sjevernu Makedoniju, a nakon toga ćemo razmišljati o meču sa Srbijom. Već smo pokazali se možemo nositi sa svima i želimo da nastavimo sa pobjedama - rekao je Arnautović.

Arnautović je također ponosan na ovogodišnje nastupe nacionalne selekcije.

- Malo ko je od nas očekivao ovakve rezultate, ali mi smo u kvalifikacije ušli sa pravim stavom i odnosom prema dresu sa državnim grbom. Na svu sreću nagrađeni smo rezultatom i po prvi put bit ćemo učesnici jednog velikog takmičenja. U svim utakmicama smo igrali odlično i presretni smo zbog historijskog uspjeha koji smo napravili.

Bh. tim će 8. aprila gostovati u Skoplju, dok je meč sa Srbijom na programu 14. aprila u Zenici.