Ivo Krezo, selektor futsal tima BiH, zadovoljan je radom i odnosom igrača prema obavezama.

- Pohvalio bih momke zbog zalaganja i dobrog rada. Sve za sada ide po zacrtanom planu. Igrači su spremni i u dobroj su formi pa i s tim možemo biti zadovoljni. Ne bježimo od uloge favorita u predstojećem susretu. Protivnika dobro poznajemo, jer smo se sastajali ranije. Želimo da se dobro pripremimo za meč i otvorimo ovaj kvalifikacioni ciklus pobjedom - kazao je Krezo za zvaničnu internet stranicu Fudbalskog saveza BiH.

Nakon meča sa Sjevernom Makedonijom, bh. futsal reprezentativci će se u Novom Sadu sastati sa Srbijom te se selektor osvrnuo i na taj susret.

- Oni su prvi favorit ove grupe, ranije su se plasirali i na Svjetsko prvenstvo. To je ekipa koja je izuzetno kvalitetna, a mi ćemo se potruditi da odigramo što bolje, jer bi nam u tom meču i bod odgovarao - naglasio je Krezo.

Anel Radmilović, kapiten futsal reprezentacije BiH, istakao je da prva dva duela kvalifikacione grupe 4 očekuje veoma motivisani.

- Pripremamo se dobro i veoma motivisani ulazimo u nove kvalifikacije. Smatram da smo dobili grupu po mjeri i da imamo veliku priliku da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Treniramo u jakom tempu, svi smo zdravi i spremni. Vidi se da se i u klubovima dobro radi i u dobroj smo formi došli na ovo okupljanje. Nemamo ni povreda i ako budemo imali ozbiljan pristup u svim utakmicama možemo napraviti ogroman uspjeh. Prva prepreka je Sjeverna Makedonija. Na papiru smo favoriti, ali to ništa ne znači ako ne budemo na najvišem nivou. Želimo da osvojimo tri boda pred teško gostovanje u Srbiji - rekao je Radmilović.

I bh. reprezentativac Srđan Ivanković očekuje pobjedu nad Sjevernom Makedonijom.

- Svi smo dobro raspoloženi i zdravi, što je najbitnije. U ovim kvalifikacijama imamo možda i najpovoljniju grupu i priliku da se plasiramo na veliko takmičenje. Veoma nam je bitna prva utakmica sa Sjevernom Makedonijom i mnogo bi nam značila tri boda na otvaranju kvalifikacija. Dobro ih poznajemo, jer smo se često sastajali. Smatram da je individualni kvalitet na našoj strani. Oni su poznati po brzoj igri i dobroj odbrani. Neće biti lako, ali vjerujem da ćemo ostvariti pobjedu - smatra Ivanković.

U grupi 4 uz Bosnu i Hercegovinu, Sjevernu Makedoniju i Srbiju nalazi se još i Rumunija. Na EURO 2022 plasiraće se pobjednici svih osam kvalifikacionih grupa, kao i šest najboljih drugoplasiranih selekcija.

Utakmica BiH - Sjeverna Makedonija igraće se 28. januara u 18 sati u areni "Husejin Smajlović" u Zenici. Na megdan Srbiji bh. futsal tim izaći će 3. februara u Novom Sadu.