open-navfaktor-logo
search
Velike šanse
Futsal Zmajevi se mogu plasirati u četvrtfinale Eura: Poznato šta je potrebno za prolaz
Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine u prvom meču na Evropskom prvenstvu odigranom prije dva dana poražena je od Španije rezultatom 5:1, ali bh. hakleri i dalje imaju šansu za plasman u četvrtfinale turnira.
24.01.2022. u 13:20
get url
text

Španija je bila dominanta tokom cijelog susreta, a naši momci će svoju šansu za prolaz dalje tražiti u naredna dva meča.

Naredni meč bh. hakleri igraju protiv Gruzije 26. januara od 17:30 sati. Gruzijci su u meču prvog kola savladali Azerbajdžan sa 3:2. 

Zmajevi se nadaju pobjedi protiv Gruzije, a selektor Krezo će za ovu utakmicu imati sve igrače na raspolaganju.

VEZANI TEKST - Krezo: Zaslužena pobjeda Španije, svoje šanse ćemo tražiti u narednim mečevima

- Naš cilj je da se plasiramo u četvrtfinale i dat ćemo sve od sebe u naredne dvije utakmice da to ostvarimo. Gruzija i Azerbejdžan su danas pokazali da imaju kvalitetu. Mi se okrećemo narednom protivniku. Gruzijci su pokazali dosta želje danas i veoma su motivisani. Mi ćemo se dobro pripremiti za taj meč i nadam se ostvariti dobar rezultat - rekao je selektor Krezo nakon utakmice protiv Španije.

U četvrtfinale Evropskog prvenstva plasman će ostvariti po dvije najbolje selekcije iz četiri grupe. U slučaju da ekipe imaju iste bodove prvo se gleda međusobni omjer, pa potom gol-razlika.

Našoj reprezentaciji je potrebna pobjeda protiv Gruzije, nadati se da će Španija pobijediti u oba preostala susreta, a Zmajevi bi remijem u posljednjoj utakmici protiv Azerbajdžana prošli dalje.

Standings provided by SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.