VEZANI TEKST - Luka Garza se ovog ljeta priključuje Zmajevima: Velika čast, dat ću sve od sebe za BiH

Centar Minnesota Timberwolvesa u razgovoru sa selektorom Adisom Bećiragićem pristao se priključiti Zmajevima na pripremama za olimpijske pretkvalifikacije. Pokušat će se nametnuti tokom treninga i prijateljskih utakmica, kako bi eventualno bio član našeg nacionalnog tima na pretkvalifikacijskim susretima.

U razgovoru za Novu BH najavio je da će se pojaviti na okupljanju zakazanom za 23. juli.

- Bit ću 23. jula na okupljanju. Jako sam ponosan zbog svoje porodice, sretan sam zbog prilike da predstavljam BiH. Ipak, mislim da je najvažnije fokusirati se na pobjeđivanje u utakmicama i da igram što bolje - kazao je Garza, dodavši:

- To je nešto o čemu sam maštao cijeli život. Mnogo mi znači predstavljati svoju zemlju i igrati pred svojom porodicom u Evropi. Uzbuđen sam što ću igrati pred navijačima da im pokažem emocije i strast sa kojom igram. Moj rođak Amara Alibegović je igrao za reprezentaciju i s njim sam u kontatku, a razgovarao sam i sa selektorom. Bilo je samo pitanje vremena kada će ovo biti moguće i jako sam uzbuđen što je sve uspjelo i što mogu igrati za BiH.

Zmajevi će u pretkvalifikacijama igrati protiv Portugala, Mađarske i Poljske, a Garza se nadu plasmanu na OI.

- Sanjam igrati na Olimpijskim igrama za BiH. Ne mogu opisati koliko bi to značilo meni i porodici. Radit ću svaki dan da ispunimo taj cilj - naglasio je Garza u razgovoru za Nova BH.