Kad san postane java

Gazzetta malog Iranca dovodi u Italiju kako bi upoznao fudbalske uzore

Objavljeno: 15.11.2018. u 15:54

Maleni Amir Mohammad Allameh ima tek deset godina, a dolazi iz iranskog gradića Dehdashta. Njegov uzor je argentinski fudbaler Paulo Dybal

Amir Mohammad Allameh ima tek deset godina

FOTO: SCREENSHOT

Za fudbal često kažu da je univerzalan jezik koji ne poznaje granice.

Maleni Amir Mohammad Allameh ima tek deset godina, a dolazi iz iranskog gradića Dehdashta. Radi se o ruralnom predjelu Irana u kojem prevladava neimaština i siromaštvo, ali Amir pokazuje da čak i u takvim teškim uvjetima uvijek ima razloga za optimizam i sreću.

Njegov uzor je argentinski fudbaler Paulo Dybala koji je posljednjih nekoliko godina okosnica ekipe Juventusa. Amir kopira i upija svaki njegov pogled i gestu. Dječak nakon svakog zabijenog gola prekrije lice rukom poput Dybale imitirajući masku po kojoj je Argentinac poznat.

Amir je gostovao na iranskoj televiziji te rekao kako sanja od odlasku u Italiju. Želi upoznati svoje uzore poput Gigija Buffona, Paula Dybale i Cristiana Ronalda. Pogodio ga je odlazak Buffona u PSG jer smatra da bi Juve s iskusnim italijanskim golmanom i novim pojačanjima poput Ronalda bio apsolutno nedodirljiv.

San desetogodišnjaka uskoro bi mogao postati stvarnost jer je dječaka kontaktirao list La Gazzetta dello Sport koji ga želi dovesti u Italiju kako bi upoznao svog uzora Dybalu koji je danas proslavio 25. rođendan.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije