open-navfaktor-logo
search
Junak Intera
Gazzetta otkrila tajnu uspjeha Edina Džeke: Amra i djeca na prvom mjestu, ishrana, trening...
Edin Džeko, kapiten fudbalske A reprezentacije BiH i fudbaler Intera, još jednom je oduševio fudbalski svijet.
25.11.2021. u 12:17
get url
text

Sinoć je bio dvostruki strijelac za Inter u trijumfu protiv Shakhtara (2:0), a ova pobjeda odvela je Nerazzurre u osminu finala Lige evropskih prvaka. Prvi put nakon 10 godina posta...

Nakon veličanstvene predstave na San Siru, gdje je još jednom zaludio navijače Intera, naš golgeter osvojio je i naslovnice italijanskih novina.

Gazzetta je pripremila posebnu priču o kapitenu Zmajeva i "otkrila" tajnu njegove dugovječnosti.

- Edin Džeko je poliglota (govori pet jezika - italijanski, engleski, bosanski, njemački i češki), ima lijepu ženu i troje djece koja mu pune kuću u kojoj, naravno, ne nedostaje teretane... Uđimo u njegov svijet - navodi Gazzetta u uvodnom dijelu teksta:

- Trideset pet godina i 8 mjeseci, a to se ne primijeti. Uopće se ne primijeti. Ako postoji jedna stvar koja Edina Džeku čini apsolutno odlučujućim igračem, na svim nivoima, to je činjenica da je istinski profesionalac. Čovjek koji jako pazi na prehranu, treninge, odmor (čak i spava u svojoj sobi kad ima neke važne utakmice da ga ne ometaju supruga i djeca). On je primjer kako fizička njega može pomoći da igrate na visokom nivou čak i na duže staze.

VEZANI TEKST - Ugledni portal nije imao dileme: Edin Džeko junak večeri

Gazzetta je navela kako porodica ima ključnu ulogu u njegovom životu.

- Centralna uloga u Edinovom životu su njegova supruga Amra i djeca. Una (nazvana po rijeci u Bosni) ima skoro šest godina, Dani četiri, a Dalia jednu. Sva djeca su rođena u Rimu, a Dani ludo voli fudbal. Ove godine je počeo trenirati u mlađim uzrastima Intera.

Za kompletiranje porodice tu su tri psa (Smoki, Rio i Tokyo) i Sofija, Amrina kćerka iz prethodnog braka koja ima 18 godina, a koja je nakon što je završila školu u Rimu preselila u Los Angeles, gdje živi i studira - piše Gazzetta, dodavši:

- Amra je fitness entuzijast, bavi se crossfitom i ide u teretanu. Voli zdravo jesti i u to uključuje cijelu porodicu.

Navodi se kako je Džeko u Rimu imao kućnu teretanu, a isto planira napraviti i u Milanu. On obraća pažnju na svaki detalj prilikom treninga, tako da su neizostavne vježbe prevencije, istezanje mišića, držanje tijela... Stoga, nije slučajno što Džeko od dolaska na Apenine ima prosječno 40 utakmica u sezoni.

VEZANI TEKST - Inter 10 godina nije igrao osminu finala LP, a onda je došao Edin Džeko

- Kada je u pitanju ishrana, Edin cijeni internacionalnu kuhinju i ima zdravu prehranu, opet na prijedlog supruge Amre. Salate, zelena jela, tjestenine mogu proći, ali uvijek sa povrćem, te domaći i samim tim zdraviji deserti. U Džekinoj kući velika se pažnja posvećuje prema hrani, te je iz tog razloga Edin otvorio restoran u Dubrovniku u kojem je profinjena i kvalitetna kuhinja temelj projekta - navodi Gazzetta.

Italijanski list još jednom je naveo kako je Edin kao dijete u Sarajevu proživio rat, bombardovanje.

- Jednom mu je život spasila majka, koja mu je naredila da ostavi loptu i uđe u kuću, a nedugo potom na tom mjestu eksplodirala je granata. Edin je jednom prilikom priznao da je za njega postojala samo lopta. Prošlo je mnogo godina, Džeko je osvajao trofeje, zaradio i bogatstvo, ali ljubav prema lopti je ostala netaknuta - piše Gazzetta.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Amra Džeko (@amradzeko)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.