open-navfaktor-logo
search
Vijeće ministara
Gdje je zapela odluka o isplati 200.000 KM Košarkaškom savezu BiH
U Ministarstvo finansija i trezora Bosne i Hercegovine još nije ni stigla odluka kojom je Vijeće ministara Bosne i Hercegovine iz tekuće rezerve odobrilo 200.000 KM Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine, odgovoreno je za Faktor iz Ministarstva.
29.08.2022. u 12:02
get url
text
get url
text

Vijeće ministara BiH je ovu odluku donijelo još 15. avgusta na vanrednoj telefonskoj sjednici.

- Do nas nije stigla odluka na koju se odnosi Vaš upit, a bez toga se ne može izvršiti plaćanje. Čim iz Generalnog sekretarijata Vijeća ministara BiH dostave odluku plaćanje će biti realizovano – rečeno je iz Ministarstva finansija i trezora BiH.

VEZANI TEKST - Zmajevi otputovali na Eurobasket bez obećanog novca od Vijeća ministara

Prema informacijama koje smo dobili, moguće je da je odluka "zapela" u kabinetu predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije koji potpisuje odluke Vijeća ministara, što bi trebala biti samo tehnička stvar.

Odgovor iz njegovog kabineta na naš upit da li je odluka potpisana, ukoliko jeste kada, a ukoliko nije zbog čega nije, čekamo i objavit ćemo ga čim ga dobijemo.

Odlukom je Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine odobreno 200 hiljada KM za finansiranje pripreme reprezentativaca BiH pred odlazak na takmičenja i kupovinu avionskih karata za učešće na međunarodnim takmičenjima.

Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je jutros otputovala za Keln, gdje će igrati utakmice grupne faze Eutobasketa, bez obećanog novca od Vijeća ministara.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.