open-navfaktor-logo
search
Evropska liga
Gol i asistencija Džeke, Roma deklasirala Višćin Bašakšehir
Večerašnji gol bio je 17. pogodak Dijamanta u 31. nastupu u Evropskoj ligi, a 90. u 183. utakmici u dresu kluba sa Olimpica.
19.09.2019. u 22:49
get url
text

Duel Zmajeva u prvom kolu grupe J Evropske lige između Rome i Bašakšehira pripao je italijanskom klubu s 4:0, a strijelac drugog gola za pobjedu nad viceprvakom Turske bio je kapiten Zmajeva Edin Džeko.

Vučica je povela u finišu prvog poluvremena autogolom Juniora Caicare, a prednost domaćeg tima u 58. minuti udvostručio je Edin Džeko, koji je večeras nosio kapitensku traku rimskog tima. Bio je to njegov 17. pogodak u 31. nastupu u Evropskoj ligi, a 90. u 183. utakmici u dresu kluba sa Olimpica.

No, nije to bilo sve od najboljeg bh. napadača. U 71. minuti sjajno je proigrao Zaniola koji je pogodio za 3:0, da bi samo tri minute kasnije dobio velike ovacije publike nakon što ga je na travnjaku zamijenio Nikola Kalinić. Konačnih 4:0 postavio je Kluivert u trećoj minuti sudijske nadoknade susreta u kojem je svih 90 minuta odigrao Edin Višća.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava, portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimak golova za meča Roma - Bašakšehir možete pogledati OVDJE.

U drugom meču grupe J Wolfsberger je priredio jedno od najvećih iznenađenja, a austrijski tim je s 4:0 savladao Borussiju M'gladbach.

U meču koji je arbitrirao bh. sudija Irfan Peljto između Ludogoretsa i moskovskog CSKA trijumfovao je domaćin s  visokih 5:1, i to nakon što je prvo poluvrijeme okončano minimalnim vodstvom ruskog tima. Peljto je pokazao tri žuta kartona, a dosudio je i jedanaesterac kojim je Keseru u 73. minuti kompletirao hat-trick.

Evropska liga, 1. kolo:
Roma - Bašakšehir 4:0
Borussia M'gladbach - Wolfsberger 0:4
Espanyol - Ferencvaros 1:1
Gent - St. Etienne 3:2
Ludogorets - CSKA 5:1
Manchester United - Astana 1:0
Partizan - AZ Alkmaar 2:2
Porto - Young Boys 2:1
Rangers - Feyenoord 1:0
Slovan Bratislava - Bešiktaš 4:2
Wolfsburg - Oleksandriya 3:1
Wolves - Braga 0:1

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.